Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Για μία ακόμα χρονιά, οι πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις “Γραμπούσια” που διοργανώνει ο Σύλλογος Προβολής Κισάμου “Η Γραμπούσα” θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 25 Ιουλίου με 28 Αυγούστου σε διάφορα σημεία της επαρχίας Κισάμου.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Σάββατο 25 Ιουλίου –
Ώρα 10 π.μ.
Προσκυνηματική εκδρομή στη Γραμπούσα και τον Μπάλο. Αναχώρηση από το λιμάνι της Κισάμου δωρεάν με το σκάφος «Γραμπούσα Εξπρές» (Κοινοπραξία Τουριστικών Πλοίων Χανίων «Κρητικές Κρουαζέρες») και το «Μπάλος Κρουαζέρες Ν.Ε».
Ανάβαση στο Κάστρο της Γραμπούσας και τρισάγιο για τους πεσόντες αγωνιστές της λευτεριάς στον ερειπωμένο Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Πανηγυρική ομιλία από τον Αλέξανδρο Κ. Παπαδερό. Έπαρση της σημαίας. Ξενάγηση στο Κάστρο από τον πρόεδρο του Συλλόγου Αθανάσιο Δεικτάκη και τον συγγραφέα Μιχ. Ποταμιτάκη. Ρίψη στεφάνων στα νερά του ιστορικού νησιού.
Ώρα 2 μ.μ. άφιξη στον Μπάλο. Σκοποί και μαντινάδες του Τσέγκα και για τον Τσέγκα, στην αναμνηστική πλάκα που τοποθέτησε ο Σύλλογός μας στο μέρος όπου πνίγηκε ο θρυλικός τροβαδούρος της Γραμπούσας από τους μουσικούς του «Χάρχαλη».
Δεξίωση στο πανάρχαιο εκκλησάκι του  Αγίου Γεωργίου από τα δισέγγονα του Ν. Τσέγκα, Τάσο και Κυριάκο (Ταβέρνα «Ο Γέρο Τσέγκας», λίμνη Καστελλίου.

Τετάρτη 29 Ιουλίου –
Ώρα 8.30 μ.μ.
Στον υπαίθριο πολυχώρο «Ενόρασις» της Ιεράς Μητρόπολεως Κισάμου και Σελίνου. Συναυλία με παιδικές φωνές του τόπου μας. Μια παρουσίαση για μικρούς και μεγάλους.
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γεώργιος Δημόπουλος. Ειδική εμφάνιση: Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Πέμπτη 6 Αυγούστου –  Ώρα 8.30 μ.μ.
Στον χώρο του Τελωνείου, δίπλα στην ταβέρνα «Κελάρι». Βραδιά φρέσκου ψαριού. Σχετική ομιλία από τον Νίκο Καλογεράκη, καθηγητή Πανεπιστημίου Κρήτης. Ψάρια, προσφορά στον Σύλλογο, από τον Γιάννη και Αντώνη Ροκάκη «Ιχθυαγορά Κρήτης».
Συμμετέχουν: ο Μουσικοχορευτικός Όμιλος Πύργου Ηλείας «Οι Μωραΐτες» και ο Σύλλογος Κρητών Ν. Ηλείας «Η Μεγαλόνησος Κρήτη».

Σάββατο 8 Αυγούστου – Ώρα 8.30 μ.μ.
Στο Τελωνείο. Σε συνεργασία με την «Κρητική Μούσα», τιμητική εκδήλωση στον συγγραφέα Κίμωνα Φαραντάκη και παρουσίαση του τελευταίου του βιβλίου «Πεζοπορία στην Αύρα του Μυρτίλου».
Για τον συγγραφέα θα μιλήσουν ο καθηγητής Στέλιος Γιακουμάκης, o πρέσβης επί τιμή Βασίλης Σημαντηράκης και η αρθρογράφος Φωτεινή Κουτσαυτάκη – Σεγρεδάκη. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός – τηλεοπτικη παραγωγός Μαρία Σπαντιδάκη. Κρητική μουσική από το συγκρότημα:
Μανώλης Μπαντουράκης – βιολί, Χρήστος Λουκάκης – λαούτο, Γιάννης Γιακουμάκης – λαούτο, Νίκος Μιχελιδάκης – κιθάρα, μαντολίνο.
Θα χορέψει ο Χορευτικός Σύλλογος “Η Κίσαμος”.

Κυριακή 9 Αυγούστου –  Ώρα 8.30 μ.μ.
Στον χώρο του Τελωνείου. Κρητική βραδιά με το μουσικό συγκρότημα του Αντώνη Μαρτσάκη και τον Σύλλογο Κρητών Νομού Ηλείας «Η Μεγαλόνησος Κρήτη». Θα παρουσιαστούν και παλιοί Κρητικοί χοροί.

Δευτέρα 17 Αυγούστου – Ώρα 8.30 μ.μ.
Στο Τελωνείο. Αντάμωμα Κρήτης – Πόντου.
Οργάνωση: Χορευτικός Σύλλογος “Η Κίσαμος”.
Συμμετέχει ο Μορφωτικός Σύλλογος Αψάλου Πέλλας.

Τρίτη 18 Αυγούστου –
Ώρα 7 μ.μ.
Αναπαράσταση παλιού Κρητικού Γάμου. Ξεκίνημα της γαμήλιας πομπής από τη συνοικία Καμάρα και κατάληξη στο Τελωνείo. Ριζίτικα από το Σύλλογο Ριζιτών «Η Κίσαμος» και τη ριζίτικη παρέα του «Γραμβουσιακού». Παρουσίαση  προγράμματος από τον λαογράφο Γιάννη Σκουλούδη. Κισαμίτικα μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα, λαϊκό γλέντι σε όλη την έκταση της πόλης.

Σάββατο 22 Αυγούστου – Ώρα 7.30 π.μ.
Πέρασμα Σηρικαριανού φαραγγιού. Αναχώρηση από την πλατεία Τζανακάκη και κατάληξη στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη στο τέρμα του φαραγγιού. Πλούσιο παραδοσιακό κέρασμα. Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ.
Πληροφορίες: 2822022127, 2822024124, 6973524575, 6977750490.

Δευτέρα 24 Αυγούστου – Ώρα 8.30 μ.μ.
Στον υπαίθριο πολυχώρο «Ενόρασις» βραδιά Καραγκιόζη με τον Νίκο Μπλαζάκη. Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ.

Παρασκευή 31 Ιουλίου, Σάββατο 1, Κυριακή 2 Αυγούστου – Ώρα 5 μ.μ.
Αγώνες τέννις “Μονό – Διπλό” στο Θεοχαράκειο Αθλ. Κέντρο.
Υπεύθυνοι: Παναγιώτης Λαγουδάκης τηλ: 6973055862
  Δημήτρης Χαλκιαδάκης – τηλ: 6974379911.

Σάββατο 8 Αυγούστου – Ώρα 9 π.μ.
Αγώνες σκάκι στο 2ο Δημοτικό Σχολείο.
Υπεύθυνος: Γιώργος Ψαράκης – τηλ.: 6976399939.

Πέμπτη 20, Παρασκευή 21 Αυγούστου – Ώρα 5 μ.μ.
Αγώνες μπάσκετ στο Θεοχαράκειο Αθλητικό Κέντρο.
Υπεύθυνη: Χριστίνα Παπαδάκη – τηλ.: 2822024220.

Παρασκευή 28 Αυγούστου – Ώρα 5.30 π.μ.
Αγώνες κολύμβησης στον Μαύρο Μώλο
Υπεύθυνη: Αλίνα Μαρινάκη – τηλ.: 2822032040.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα