Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ Τ.Α.

Επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε προηγμένες δεξιότητες στη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορίας Επικοινωνίας (ΤΠΕ) θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση, η Ένωση των ΚΕΚ: «ΑΚΜΩΝ – ΚΕΣΠ – ΕΡΓΟΝ – ΕΕΕ – ΕUROTEAΜ», πρόκειται να υλοποιήσει στον νομό Χανίων μέχρι τον Σεπτέμβρη επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης σε προηγμένες δεξιότητες στη χρήση ΤΠΕ για εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε θεματικά αντικείμενα που θα αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους και θα υποστηρίξουν τις λειτουργίες των OTA στην προσπάθεια αξιοποίησης των σύγχρονων εφαρμογών της πληροφορικής προς όφελος των πολιτών.
Το έργο εντάσσεται στο Μέτρο 2.5. του Ε.Π. «Κοινωνία της Πληροφορίας» υλοποιείται από το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και χρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και κατά 20% από εθνικούς πόρους.
Κάθε Πρόγραμμα κατάρτισης θα είναι συνολικής διάρκειας 70 ωρών και απευθύνεται σε εργαζομένους με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού και στις κάθε είδους και μορφής εταιρείες, επιχειρήσεις και συνδέσμους αυτής. Τα τμήματα κατάρτισης θα υλοποιηθούν την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2009 και όσοι τα παρακολουθήσουν θα επιδοτηθούν με 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης.
Η κατάρτιση θα γίνει στις εκπαιδευτικές ενότητες:
Διαδικτυακές υπηρεσίες και εφαρμογές OTA
•Σχεδιασμός, εγκατάσταση και διαχείριση τοπικών ασύρματων δικτύων
•Δημιουργία on line υπηρεσιών τύπου «mashup».
•Εγκατάσταση, διαχείριση, τεχνική υποστήριξη και χρήση UBUNTU LINUX (Desktop & servers) με έμφαση σε εφαρμογές διαχείρισης και διάθεσης γεωγραφικών πληροφοριών (GIS) ανοικτού κώδικα στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Σχεδιασμός, ανάπτυξη και διαχείριση επιχειρησιακών διαδικασιών των ΟΤΑ για παροχή on line υπηρεσιών συμφωνά με το ελληνικό πλαίσιο διαλειτουργικότητας.
Η Ενωση των ΚΕΚ: «ΑΚΜΩΝ – ΚΕΣΠ – ΕΡΓΟΝ – ΕΕΕ – EUROTEAM», καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να επικοινωνήσει για πληροφορίες, αιτήσεις κ.λπ. στην παρακάτω δομή: Νομός Χανίων, Διεύθυνση: Έλλης 12, Σούδα Χανίων, τηλέφωνο: 2821080156,   Φαξ: 28210 80156, e-mail:  chania@ergonkek.gr, άτομο επικοινωνίας: Ρωξάνη Μπαλολάκη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα