Τετάρτη, 16 Ιουνίου, 2021

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Αθήνα
Συναντήσεις με τη νέα ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας είχε χθες
ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής,
στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο  κ. Καραμανλής αρχικά, συναντήθηκε με τον νέο πρόεδρο και τους νέους αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου και ακολούθως, με τον νέο πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του ΣτΕ, ενώ οι τελευταίες συναντήσεις του ήταν με τον νέο πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Δένδιας, που ήταν παρών στις συναντήσεις, υπογράμμισε πως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι τις προσεχείς ημέρες θα συγκληθεί για πρώτη φορά το Εθνικό Συμβούλιο Δικαιοσύνης, "που νομίζω ότι είναι το πλέον κατάλληλο forum για να τεθούν τα μεγάλα ζητήματα, που απασχολούν τη Δικαιοσύνη".
Ο νέος πρόεδρος του ΣτΕ, Π. Πικραμμένος, είπε πως ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα έχουν μια γόνιμη συνεργασία, σημειώνοντας ότι δεν έχει να προσθέσει τίποτα παραπάνω, από όσα είπε την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του.
Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γ. Κούρτης, παρουσίασε στον πρωθυπουργό τους δυο νέους αντιπροέδρους, τους κ. Δημακόπουλο και Λασκαράτο και σημείωσε ότι συζητήθηκαν τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Νωρίτερα οι νέοι πρόεδροι και αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως και οι δυο αντιπρόεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου επισκέφθηκαν εθιμοτυπικά τον υπουργό Δικαιοσύνης, Ν. Δένδια. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε, μεταξύ των άλλων, το θέμα της καθυστέρησης απονομής της Δικαιοσύνης και ο υπουργός επεσήμανε ότι «οι μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων έχουν πλέον φτάσει σε φαινόμενα αρνησιδικίας». Ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Γ. Καλαμίδας, δήλωσε πως δεν επιθυμεί να κάνει «απλή συντήρηση στη Δικαιοσύνη», αλλά θέλει να προσθέσει «ένα λιθαράκι».
Ο νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντες, πως «πρώτο μας μέλημα είναι η τήρηση του νόμου και του Συντάγματος, καθώς και η προστασία του πολίτη». Ο δε, νέος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Π. Πικραμμένος δήλωσε ότι «η καλύτερη Δικαιοσύνη είναι ένα θέμα πολύπλοκο», προσθέτοντας πως «θα πρέπει να δούμε το πρόβλημα στο σύνολό του». Αναφερόμενος στην επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης, ο κ. Πικραμμένος τόνισε: «Έχουμε και εμείς ανθρώπινα όρια».
Κατά δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, εξάλλου, σε τρεις φυλακές της χώρας, χωρίς, όμως, να τις κατονομάσει, τοποθετήθηκαν μηχανήματα εντοπισμού κινητών τηλεφώνων και εντοπίστηκαν 214 κινητά τηλέφωνα, εκ των οποίων τα δύο εμπλέκονται στην απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου.
Επιπλέον, μέσα στο καλοκαίρι θα αποφασιστεί αν θα μπουν αντίστοιχα μηχανήματα σε όλες τις φυλακές, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν και μηχανήματα φραγής κινητών τηλεφώνων.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες