Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΣΤΗ ΧΡΥΣΟΣΚΑΛΙΤΙΣΣΑ

Εργα ύψους
60.000 ευρώ

Υπογραφή
σύμβασης
χθες
στη Νομαρχία

Έργα ύψους 60.000 ευρώ περίπου, που αφορούν την αξιοποίηση της γεώτρησης του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Χρυσοσκαλίτισσας (κατασκευή οικισμού και μηχανολογικός εξοπλισμός) θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία.
Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, αναμένεται να είναι έτοιμο σε τρεις μήνες.
Η γεώτρηση αυτή έχει ανορυχθεί σε απόσταση 40 μέτρων περίπου από μία υπάρχουσα γεώτρηση την οποία και αντικαθιστά λόγω παλαιότητας και σκοπό έχει να τροφοδοτεί με νερό το υπάρχον αρδευτικό δίκτυο της περιοχής.
Η εν λόγω γεώτρηση έχει ανορυχθεί για λογαριασμό του ΤΟΕΒ Χρυσοσκαλίτισσας, στην θέση Βαγιωνά, του Δημοτικού Διαμερίσματος Βάθης του Δήμου Ιναχωρίου.
Στο πλαίσιο της υπογραφής της σχετικής σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία ο αντινομάρχης Χανίων, Μανώλης Σπανουδάκης επισήμανε ότι "η σύμβαση που υπογράψαμε εμπεριέχει την εγκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού σε μία γεώτρηση που έγινε πριν από 6 μήνες καθώς η προηγούμενη που εξυπηρετούσε τις αρδευτικές ανάγκες της περιοχής κατέρρευσε λόγω της ιδιαιτερότητας των πετρωμάτων".
Ο κ. Σπανουδάκης σημείωσε, ακόμη, πως "η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων έσκυψε σε αυτό το πρόβλημα, χρηματοδότησε το έργο με 80.000 ευρώ και τώρα το τελειώνουμε με άλλα 60.000 ευρώ για τον τεχνικό εξοπλισμό.
Πρόκειται για την περιοχή της Χρυσοσκαλίτισσας, η οποία απαιτεί μεγάλη προσοχή απ’ όλους μας καθώς είναι παραγωγική περιοχή και η γεώτρηση αυτή αποτελεί μία "ένεση" στις ανάγκες".
Εξάλλου ο κ. Σπανουδάκης εξέφρασε την άποψη ότι στην αξιοποίηση της γεώτρησης αυτής, λόγω του ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη, είναι περιορισμένο το χρονικό διάστημα για την παράδοσή της που είναι περίπου ένα τρίμηνο. Στο τρίμηνο αυτό πιστεύω ότι ο εργολάβος θα προμηθευτεί και θα εγκαταστήσει τον εξοπλισμό και θα παραδώσει το έργο στον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Χρυσοσκαλίτισσας, που είναι ένας πάρα πολύ δραστήριος και αποτελεσματικός Οργανισμός".


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα