Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΚ

Εκατοντάδες άνθρωποι, όλων των ηλικιών με σύνθημα «Ανακύκλωση… ολοταχώς» έλαβαν μέρος στη μεγάλη γιορτή ανακύκλωσης πλαστικών, γυάλινων, μεταλλικών και άλλων συσκευασιών που διοργάνωσε το Σάββατο (4/7/09) η ΑΝΕΚ LINES σε συνεργασία με τον ΟΛΠ και την TEXAN Περιβαλλοντική Διαχείριση, από τις 11.00 έως τις 13.00, στο Λιμάνι του Πειραιά.
Η γιορτή πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Ολοκληρωμένου Κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που χορηγεί η ΑΝΕΚ, με παρουσιάστρια την δημοσιογράφο Κωνσταντίνα Πετούση.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης από τον ΟΛΠ η κα Μαρία Λουΐζα Δαμιανάκη, Σύμβουλος Διοίκησης, δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Ο ΟΛΠ σε όλες τις δραστηριότητές του συμβάλλει στην περιβαλλοντική προστασία με την ανακύκλωση χαρτιού, μελανιών, μπαταριών, λιπαντικών ελαίων, μηχανικών μερών κ.ά. Στο επιβατικό λιμάνι με το Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης πραγματοποιείται ένα πρώτο βήμα για την εμπλοκή και των επιβατών της ακτοπλοΐας στη σημαντική αυτή προσπάθεια».
Από την ΑΝΕΚ, ο Υπεύθυνος Τμήματος Προμηθειών κος Δημήτρης Βρόντος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: «Η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης είναι η πρώτη ναυτιλιακή εταιρεία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη που συμμετέχει δυναμικά στην προστασία του περιβάλλοντος με κοινωνική ευαισθησία και ευθύνη». Παράλληλα ο κος Δ. Βρόντος τόνισε την αξία της ανακύκλωσης στο σήμερα και κυρίως στο αύριο.
Ο δημοφιλής καλλιτέχνης Κωνσταντίνου Χριστοφόρου,  τραγούδησε τις τελευταίες του επιτυχίες, ξεσήκωσε με το κέφι και την ζωντάνια του το λιμάνι, ζεστός και οικείος υπέγραψε αμέτρητα αυτόγραφα και ανακύκλωσε μαζί με τον κόσμο.
Μια ξεχωριστή νότα προσέδωσε ο γνωστός Μάγος Martino, με το φαντασμαγορικό σόου του, που καθήλωσε μικρούς και μεγάλους.  
Μια εντυπωσιακή ξυλοπόδαρος ντυμένη στα χρώματα της ανακύκλωσης, έπαιζε συνεχώς με τα παιδιά, τα οποία και παρότρυνε να ανακυκλώνουν.
Κατά την διάρκεια της γιορτής πραγματοποιήθηκε μεγάλος διαγωνισμός ανακύκλωσης με σημαντικά έπαθλα. Ο πρώτος νικητής κέρδισε από την ΑΝΕΚ ένα ταξίδι για δύο άτομα στη Βενετία.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα