Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΤΗΝ ΑΝΕΝ

καταγγελίες
νομαρχιακών
συμβούλων
της Μεσσηνίας

Απλήρωτοι παραμένουν εδώ και μήνες οι εργαζόμενοι της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Νότου (ΑΝΕΝ), καταγγέλλουν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Μεσσηνίας Αριστείδης Δαμαλάς και Νικόλαος Κουτουμάνος με επιστολή τους προς τον νομάρχη Μεσσηνίας.  Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Είναι γνωστό ότι η "Μυρτιδιώτισσα" έχει αποσυρθεί από τα δρομολόγια και σύμφωνα με δημοσιεύματα βρίσκεται σε διαδικασία κατάσχεσης και ο πλειστηριασμός του, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, αναμένεται για τις 8 Ιούλη. Την ίδια στιγμή η πλοιοκτήτρια εταιρεία στην οποία μέτοχος είναι και η ΝΑΜ (Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας) έχει απλήρωτους επί μήνες και τους 7 εργαζόμενους στα γραφεία της στα Χανιά. Ενώ απλήρωτους εγκατέλειψε η εταιρεία και τους ναυτεργάτες πριν μήνες. Σε ορισμένους οφείλει δεδουλευμένα 11 μηνών!
Από την άλλη, είναι γνωστό ότι η ΑΝΕΚ βασικός μέτοχος και διαχειριστής της ΑΝΕΝ μέσω του πλοίου "Β. Κορνάρος" της θυγατρικής της ΛΑΝΕ, εισπράττει επιδότηση τη βδομάδα, για τις γραμμές που εκτελούσε η "Μυρτιδιώτισσα" και εκτελεί τώρα αυτό το πλοίο, 58.100 ευρώ!
Ερωτάται ο κ. Νομάρχης συμφωνεί ότι πρέπει να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι;
Συμφωνεί ότι για τις εξελίξεις στην ΑΝΕΝ δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι και πρέπει να διασφαλιστεί το δικαίωμά τους στην εργασία;
Πώς σκοπεύει να παρέμβει τόσο για την αντιμετώπιση του προβλήματος σήμερα, όσο και για να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον;".


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα