Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ

Αθήνα
Στις 16 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει τελικά ο εμβολιασμός κατά της νέας γρίπης, σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε στους αρμόδιους φορείς η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Βάσει της εγκυκλίου αυτής, την πρώτη εβδομάδα θα εμβολιαστεί το σύνολο του προσωπικού των νοσοκομείων, ενώ ελεύθερη θα είναι η πρόσβαση για εμβολιασμό εξαιρετικά ευπαθών ατόμων σε περίπτωση που ζητηθεί από τον θεράποντα ιατρό τους, δηλαδή μόνο μετά από ιατρική γνωμάτευση.
Μετά την πρώτη εβδομάδα, οι ευπαθείς ομάδες που έχουν υποκείμενη νόσο και παρακολουθούνται από κάποιο νοσοκομείο θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν στο νοσοκομείο παρακολούθησής τους.
Τα εμβολιαστικά κέντρα στα νοσοκομεία θα λειτουργούν καθημερινά απογευματινές ώρες, καθώς και Σαββατοκύριακα εκτός εφημερίας.
Το προσωπικό των υπολοίπων τομέων Υγείας θα εμβολιαστεί ως εξής:
– Το προσωπικό των ιδιωτικών κλινικών και θεραπευτηρίων (κάτω των 150 κλινών) θα εμβολιαστεί στο πλησιέστερο δημόσιο νοσοκομείο, προσκομίζοντας κατάσταση του προσωπικού που επιθυμεί να εμβολιαστεί.
– Για τους ιδιώτες γιατρούς και οδοντιάτρους οι αντίστοιχοι Ιατρικοί και Οδοντιατρικοί Σύλλογοι στους οποίους ανήκουν θα ενημερώσουν με αναλυτικές καταστάσεις τις αντίστοιχες διοικήσεις των νοσοκομείων, προκειμένου να γίνει ο εμβολιασμός.
– Το προσωπικό του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν θα εμβολιαστεί στο ΓΝΑ Κοργιαλλένειο Μπενάκειο (ΕΕΣ).
– Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και το Γ.Ν. Παπαγεωργίου, καθώς και τα γενικά ιδιωτικά θεραπευτήρια άνω των 150 κλινών θα ακολουθήσουν το ίδιο πρωτόκολλο με εκείνο των δημόσιων νοσοκομείων.
Όπως προβλέπει η ίδια εγκύκλιος, οι διοικητές των νοσοκομείων καλούνται έως το τέλος της εβδομάδας, να ενημερώσουν εγγράφως τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου Υγείας για τη συγκρότηση και τη σύνθεση της επιτροπής πανδημίας της γρίπης αλλά και για τον ορισμό της ομάδας παραλαβής φύλαξης και διακίνησης των πανδημικών εμβολίων γρίπης με υπεύθυνο το διευθυντή του Φαρμακείου.
Επίσης, έως τις 10 Νοέμβριου πρέπει να κοινοποιήσουν πως είναι έτοιμοι σε ό,τι αφορά στην συγκρότηση και την σύνθεση των συνεργείων εμβολιασμού
Επιπλέον, εντός 10ημέρου από την έναρξη του εμβολιασμού στα νοσοκομεία η επιτροπή πανδημίας θα επιβλέπει την ετοιμότητα των υπαγομένων ανά νοσοκομείο Κέντρων Υγείας σε επίπεδο εκπαίδευσης και απαιτούμενης υλικοτεχνικής υποδομής και θα δηλώνει την ετοιμότητα αυτών στο Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα