Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ ΕΩΣ ΚΑΙ 9 ΜΠΟΦΩΡ

Αθήνα
Θυελλώδεις άνεμοι, που έφταναν ακόμη και τα 9 μποφόρ, έπνεαν χθες στα πελάγη με αποτέλεσμα να έχει απαγορευτεί ο απόπλους απ’ όλα τα λιμάνια και τα πορθμεία της χώρας. Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και σήμερα, ενώ σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Όσοι επρόκειτο να ταξιδέψουν θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.
Όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, σοβαρά προβλήματα δημιούργησε ανεμοστρόβιλος στην Ηλεία. Ο ανεμοστρόβιλος ξήλωσε στέγη σχολείου στο δημοτικό διαμέρισμά Μυρτιάς και προκάλεσε ζημιές σε τέσσερα σπίτια .
Ισχυρή καταιγίδα στο Λεκανοπέδιο νωρίς χθες το απόγευμα με αποτέλεσμα η κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη στους περισσότερους οδικούς άξονες με πολλούς φωτεινούς σηματοδότες να έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.
Να σημειωθεί πως τα έντονα καιρικά φαινόμενα στη Ζάκυνθο δημιούργησαν προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα πολλά χωριά να είναι χωρίς ρεύμα. Συνεργεία της ΔΕΗ προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες.
Σήμερα η ΕΜΥ προβλέπει ότι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα ωστόσο αναμένεται βαθμιαία βελτίωση του καιρού. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και αργότερα νοτιοδυτικοί, στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 τοπικά 7 μποφόρ, ενώ το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
Προβλήματα
στις ακτοπλοϊκές
γραμμές
Θυελλώδεις άνεμοι έπνεαν στα πελάγη, οι οποίοι κατά τόπους έφταναν τα 9 μποφόρ δημιουργώντας προβλήματα στις ακτοπλοϊκές γραμμές.
Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του λιμενικού σώματος, μέχρι τις 3 χθες το μεσημέρι, υπήρχε απαγορευτικό απόπλου για το νοτιοδυτικό Αιγαίο. Γενικό απαγορευτικό, προς όλες τις περιοχές, ίσχυσε από τις 3 χθες το μεσημέρι έως τα μεσάνυχτα.
Δεν πραγματοποιήθηκαν πρωινά δρομολόγια με δελφίνια, από Πειραιά για Πάρο, Ύδρα, Ερμιόνη, Σπέτσες και Πόρτο Χέλι, ενώ στον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια που πραγματοποιήθηκαν γίνονταν με υπογραφή του καπετάνιου ότι αναλαμβάνει την ευθύνη. Δεν πραγματοποιήθηκαν, από χθες το πρωί οι πορθμιακές γραμμές, Κυλλήνης – Ζακύνθου, Ηγουμενίτσας – Παξών και Ηγουμενίτσας – Λευκίμης, ενώ από Ηγουμενίτσα για Κέρκυρα γίνονταν τα δρομολόγια με πλοία κλειστού τύπου.
Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι 7 – 8 και τοπικά θα φτάνουν τα 9 μποφόρ, στο νοτιοδυτικό Αιγαίο πνέουν 7 – 8 μποφόρ, ενώ στο Κρητικό πέλαγος οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα