Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

30/8 η οριστική εισήγηση για τον ΒΟΑΚ στον Αποκόρωνα

Σε νέα συνεδρίαση στις 30 Αυγούστου θα δώσει την τελική εισήγησή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αποκορώνου για το ζήτημα της χάραξης του νέου ΒΟΑΚ. Ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης, απαντώντας στο κοινό αίτημα της αντιπολίτευσης για αναβολή, την έκανε δεκτή, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι ο λόγος που επικαλούνταν δεν ίσχυε.
Συγκεκριμένα ο δήμαρχος απαντά πως «από 10.08.21 λήφθηκε από τον Δήμο Αποκορώνου έγγραφο της Περιφέρειας με αρ.πρωτ. 236500/10.08.21 με θέμα: “Διαβίβαση Μ.Π.Ε. στο Δήμο σας, που αφορά: Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του ΒΟΑΚ στο τμήμα ΧΑΝΙΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΜΕ ΦΟΡΕΑ ΕΡΓΟΥ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, για έκφραση γνώμης από τα οικεία συλλογικά όργανα. “ .
Αυθημερόν η δημοτική αρχή με εντολή Δημάρχου έστειλε σε όλους τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους τα link και τα έγγραφα που αφορούν την ΜΠΕ του ΒΟΑΚ προς ενημέρωσή όλων αλλά προφανώς δεν ασχοληθήκατε και δε μπήκατε στον κόπο να ενημερωθείτε έγκαιρα.
Το δημοτικό συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του το 2016 απεφάνθη περί της νέας χάραξης ύστερα και από αιτήματα των τοπικών κοινωνιών και έγιναν οι δέουσες ενέργειες. Η δημοτική αρχή αλλά και ο Δήμαρχος προσωπικά από τον Απρίλιο του 2021 που διέρρευσε ανεπίσημα φημολογία της νέας χάραξης, ξεκίνησε έναν αγώνα μαζί με τις τοπικές κοινωνίες όπου δημιουργούνταν προβλήματα με τη νέα χάραξη και διαμόρφωσαν σε απόλυτη συνεργασία προτάσεις οι οποίες απεστάλησαν 3 φορές προς τα αρμόδια Υπουργεία δημοσιοποιώντας παράλληλα κάθε πράξη και ενέργεια προς ενημέρωση όλων. Μάλιστα κατά καιρούς, το χρονικό διάστημα αυτό, οι ίδιες οι κοινωνίες εξέφρασαν δημόσια τις αντιρρήσεις τους.
Ως Δήμαρχος όφειλα και συνεχίζω να στέκομαι αρωγός στα δίκαια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών όπως αυτά εκφράζονται.
Σας ενημερώνω εξάλλου ότι την ενημέρωση που έχω, έχω από το ΤΕΕ εξ ιδίας πρωτοβουλίας, όπου η δημοτική αρχή επισκέφθηκε δυο φορές για να ενημερωθεί σχετικά και την πρώτη μάλιστα ενημέρωση λάβαμε από τον δημοτικό σύμβουλο της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βασίλειο Κοντεζάκη ως μέλος του ΤΕΕ. Όπως γίνεται αντιληπτό στον καθένα μπορούσατε και εσείς ανά πάσα στιγμή εφόσον επιθυμούσατε να λάβετε ενημέρωση.
Παρόλα αυτά , θεωρώντας ότι η έλλειψη της όποιας ενημέρωσης οφείλεται στη δική σας αμέλεια θα προτείνω στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να έχει η αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα από εμένα και τη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και το θέμα να επανέλθει για γνωμοδότηση σε άλλη συνεδρίαση του οργάνου στις 30.08.2021 και ώρα 03:00μ.μ. προκειμένου να υπάρχει το χρονικό περιθώριο να καθαρογραφεί η απόφαση αλλά και η τεχνική υπηρεσία να υποβάλει εμπροθέσμως και αρμοδίως τις προτάσεις του Δήμου».

1 Comment

  1. Σχετικα με τις αναφορές του Δημάρχου Αποκορώνου για μετατοπίσεις του οδικού αξωνα και ειδικα από το σημείο ΧΘ 37+00 εως και το σημείο ΧΘ 40+00 νοτιότερα της προτεινόμενης χάραξης θα εί-θελα να επισειμάνω τα εξής . Οτι θα εχωμε ενα ΒΟΑΚ σε αποσταση βολής απο την λίμνη Κουρνα ,ο-
    πως και ενα ντόμινο μετατοπίσεων σε ολο εύρος της χαραξης του οδικού αξωνα .
    Οσο για τις αναφορές εις την προηγούμενη μελετη της κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ που τοσο συχνα γίνονται αναφορές σε αυτήν , και κάπιοι την ευαγγελίζονται , την απαντηση την εδωσε εις την Βουλή των Ελλήνων ο αρμόδιος υπουργός κυρ. Κεφαλογιάννης εις τον βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κυρ. Μαμουλάκη ΄΄ οτι η μελέτη που παρέδωσε η κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ηταν αλλο απο μια
    εκθεση ιδεών΄΄.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα