22.4 C
Chania
Τρίτη, 26 Αυγούστου, 2025

2ος Νυχτερινός αγώνας δρόμου στα Χανιά

 

Με στόχο την προώθηση του μαζικού αθλητισμού ο δήμος Χανίων, ο Σύλλογος Δρομέων και η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνουν για 2η συνεχόμενη χρονιά Nυκτερινό αγώνα δρόμου στην πόλη των Χανίων που θα διεξαχθεί, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου.
Ο νυκτερινός αγώνας δρόμου, περιλαμβάνει δυο αποστάσεις σε διαφορετικές διαδρομές, αλλά με ίδια αφετηρία και τερματισμό (τον χώρο μπροστά από το Γιαλί Τζαμισί). Ήδη συμμετοχή στην διοργάνωση έχουν δηλώσει περισσότερα από 300 άτομα από τα Χανιά και την υπόλοιπη Ελλάδα.
Κάλεσμα στους Χανιώτες να συμμετέχουν στην διοργάνωση απηύθυναν οι διοργανωτές κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο δημαρχείο Χανίων.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Μαν. Αδοντάκης, « ο δήμος Χανίων συνεχίζει να διοργανώνει δράσεις οι οποίες προωθούν τον μαζικό αθλητισμό. Έτσι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων διοργανώνουμε τον Νυχτερινό δρόμο της πόλης, έναν αγώνα 5.000 και 10.000 μέτρων αντίστοιχα με χρονομέτρηση. Αυτό όμως δεν πρέπει να είναι ανασταλτικός παράγοντας για κάποιον ο οποίος δεν είναι τόσο εξικοιωμένος με το τρέξιμο. Πρόκειται για μια γιορτή για τον αθλητισμό που παράλληλα βοηθά τους δρομείς οι οποίοι στοχεύουν σε κάποια προετοιμασία αθλητικής διοργάνωσης να χρονομετρηθούν και επίσημα».

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου Δρομέων Χανίων Άρης Τζεβελέκος τόνισε ότι « ήδη περισσότερα από 300 άτομα έχουν δηλώσει συμμετοχή στην διοργάνωση. Η συμμετοχή του κόσμου είναι πάρα πολύ μεγάλη. Μάλιστα υπάρχουν συμμετοχές και από την υπόλοιπη Ελλάδα. Φιλοδοξία μας είναι να γίνει αυτός ο αγώνας ένα πανελλήνιο γεγονός». Ο ίδιος σημείωσε ότι όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες της διοργάνωσης.

ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Για τον αγώνα δρόμου των 10χλμ (παράβολο συμμετοχής 8 ευρώ) η εκκίνηση θα δοθεί στις 7μμ, με τους δρομείς ν’ ακολουθούν τη διαδρομή Ακτή Ενώσεως, Δευκαλίωνος, Μαριδάκη, Ελ. Βενιζέλου, Ηρ. Πολυτεχνείου, Ι. Σφακιανάκη, Σολωμού, Αποκορώνου, Λεωφ. Ηρακλείου, Λεωφ. Καραμανλή, Χρυσοπηγής, Καραϊσκάκη, Νέας Ιωνίας, Σοφ. Βενιζέλου, Αν. Γογονή, από τη γέφυρα του Κλαδισού θα συνεχίσουν στην οδό Γεωργιακάκηδων, Σελίνου, Ακτή Παπανικολή, Ακτή Κανάρη, Ακτή Κουντουριώτη, Ακτή Τομπάζη, Ακτή Ενώσεως.
Ένα τέταρτο αργότερα (7.15μμ) θα δοθεί η εκκίνηση στον αγώνα δυναμικού βαδίσματος 5.000μ (παράβολο συμμετοχής 6 ευρώ), με τους μετέχοντας να καλύπτουν τη διαδρομή Ακτή Ενώσεως, Δευκαλιώνος, Μίνωος, Πλ. Δημοτικής Αγοράς, Χατζημιχάλη Γιάνναρη, Σκαλίδη, Σελίνου, από το ύψος του Νο 104 στροφή δεξιά προς την Ακτή Παπανικολή, Ακτή Κανάρη, Ακτή Κουντουριώτη, Ακτή Τομπάζη, Ακτή Ενώσεως.
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 16/10 , 19.00-21.00 στα γραφεία του ΣΔΥΧ (στον χώρο της Παλιάς Ηλεκτρικής), αλλά και -μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου- στο κατάστημα “Italian Factory”, το οποίο βρίσκεται στον Κλαδισό.
Περισσότερες πληροφορίες για τους δυο αγώνες υπάρχουν στην ιστοσελίδα του ΣΔΥΧ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.sdyh.gr


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα