Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοντομαρί διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Κοντομαρί – Ημέρες Μνήμης | 50 χρόνια Δημοκρατία από τις 27 Μαΐου – 2 Ιουνίου.
«Εφορμόμενοι από το γεγονός ότι το 2024 μετράμε 50 χρόνια από την λήξη της περιόδου της δικτατορίας στην Ελλάδα, αφιερώνουμε το δεύτερο κατά σειρά φεστιβάλ στην έννοια της δημοκρατίας. Σκοπός μας είναι η ανάδειξη της έννοιας ως αξία που διαπερνά το φεστιβάλ, ως θέμα στις καλλιτεχνικές δράσεις αλλά και ως τρόπο συνύπαρξης σε πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου και προστίθεται:
«Για πρώτη φορά φέτος πραγματοποιούμε την καλλιτεχνική ιδέα : “Μικρές Σκηνές”. Επιλέγοντας διαφορετικά σημεία του χωριού, στα οποία παρουσιάζονται μικρές καλλιτεχνικές δράσεις, δημιουργούμε ένα είδος περιπατητικής performance για το κοινό. Οι καλλιτέχνες θα κληθούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους σε αυτά τα σημεία και το κοινό θα μετακινείται από μικρή σκηνή- σε μικρή σκηνή και θα παρακολουθεί τα δρώμενα.
Εμπνεόμενοι/-ες από την παραπάνω θεματική καλούμε καλλιτέχνες/-ιδες των Χανίων να παρουσιάσουν ένα μικρό καλλιτεχνικό δρώμενο διάρκειας 15΄, το οποίο μπορεί να είναι ένα θεατρικό αναλόγιο, μια μικρή performance, πειραματική μουσική, χορός, μια αφήγηση αλλά και μία δράση με εικαστικό περιεχόμενο».
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν έως και τις 25/4/2024 στο sillogoskontomari@gmail.com : την περιγραφή της δράσης τους (έως 200 λέξεις), τους συντελεστές και τα βιογραφικά τους, στοιχεία επικοινωνίας
Οι πρώτες 10 προτάσεις που θα συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Κοντομαρί – Ημέρες Μνήμης θα λάβουν συμβολική αμοιβή 200 ευρώ.
Πληροφορίες: 698 450 2961 και 6972151099