Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

26 Μαρτίου το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στον Άγιο Νικόλαο

Την Τρίτη 13 Μαρτίου αναχώρησε από το Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το κρουαζιερόπλοιο «Pacific Princess» και αναμένεται –πρώτη φετινή άφιξη – στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου τη Δευτέρα 26 Μαρτίου (07:00-18:00).

Τα προηγούμενα λιμάνια της κρουαζιέρας του «Pacific Princess» είναι: Άμπου Ντάμπι, Άκαμπα Ιορδανίας και μετά, μέσω Σουέζ, προς Ρόδο και Άγιο Νικόλαο. Θα συνεχίσει προς λιμάνια του Μαυροβουνίου, της Κροατίας και της Σλοβενίας με τελικό προορισμό τη Βενετία (στις 2 Απριλίου). Ένα 20ήμερο ταξίδι και, για όποιον ενδιαφέρεται, δεν υπάρχει διαθέσιμη καμπίνα. Ακόμα και οι πιο ακριβές σουίτες έχουν πουληθεί!

Η λίστα των 27 προσεγγίσεων

Μετά από διαδικτυακή αναζήτηση διαπιστώσαμε μία αλλαγή ως προς τον αριθμό των κρουαζιερόπλοιων (27), που το φετινό καλοκαίρι θα προσεγγίσουν το λιμάνι του Αγίου Νικολάου. Η λίστα ελπίζουμε να μην είναι οριστική αλλά να διευρυνθεί περισσότερο:

Μάρτιος (1): 26 Μαρτίου Pacific Princess

Απρίλιος (4): 1 Απριλίου Golden Iris, 18 Απριλίου Golden Iris, 24 Απριλίου Europa, 25 Απριλίου Golden Iris

Μάιος (3): 9 Μαΐου Golden Iris, 13 Μαΐου Seabourn Encore, 29 Μαΐου Golden Iris

Ιούνιος (3):6 Ιουνίου Europa 2, 20 Ιουνίου Seabourn Odyssey, 23 Ιουνίου Azamara Pursuit

Ιούλιος (1): 18 Ιουλίου Seabourn Odyssey

Αύγουστος (5): 1 Αυγούστου Golden Iris, 15 Αυγούστου Golden Iris και Seabourn Odyssey, 25 Αυγούστου Wind Star, 28 Αυγούστου Golden Iris

Σεπτέμβριος (3): 4/5 Σεπτεμβρίου Wind Star, 12 Σεπτεμβρίου Seabourn Odyssey, 26 Σεπτεμβρίου Golden Iris

Οκτώβριος (5): 4 Οκτωβρίου Azamara Pursuit, 10 Οκτωβρίου Seabourn Odyssey, 12 Οκτωβρίου Golden Iris, 21 Οκτωβρίου Seabourn Encore, 24 Οκτωβρίου Europa

Νοέμβριος (2): 9 Νοεμβρίου Seabourn Ovation, 16 Νοεμβρίου Seabourn Ovation.

Σύνολο 2018: 27 προσεγγίσεις.

Από τώρα για το 2019

Για να καταλάβουμε τί σημαίνει έγκαιρος προγραμματισμός, αρκεί να αναφέρουμε ότι γνωρίζουμε από τώρα τα, μέχρι στιγμής, πλοία που θα προσεγγίσουν στο λιμάνι μας το 2019(!): Τον Απρίλιο 1, το Μάιο 4, τον Ιούνιο 1, τον Ιούλιο 1, τον Αύγουστο 2, το Σεπτέμβριο 1 και τον Οκτώβριο 4: Προσωρινό σύνολο 2019: 14 προσεγγίσεις.

 

ΠΗΓΗ: anatolh.com


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Θετικό ναι μεν για τον τουρισμό! Βασικό είναι όμως να προστατευθεί το περιβάλλον. Ένας βασικός λόφος γιατί τα κρουαζιερόπλοια είναι γεμάτα, είναι ότι το2018 είναι η τελευταία χρόνια που προσεγγίζεται η Βενετία από τα γιγαντιαία κρουαζιερόπλοια. Για λόγους οικολογικούς,και προστασίας του περιβάλλοντος δεν επιτρέπεται από το 2019.
    Η Ελλάδα δεν φημίζεται για το ενδιαφέρον της στα οικολογικά θέματα. Μην ξεχνάνε πως πι θάλασσες ρυπαίνονται, οι κάποιοι από τα πλοία αφήνουν τοξίνες και τέλος οι τουρίστες μπορούν να αποβιβάζονται με κάποια απόσταση από τα παλιά μας και ιστορικά μας λιμάνια. Ας φροντίσουν δήμαρχοι και πολιτικοί για αυτά τα θέματα ! Μόνο έτσι θα αναβαθμίστει και το περιβάλλον της χώρας μας!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα