Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

2022: Χαραμάδα φωτός για την πανδημία

Πιστεύω πως κοινή επιθυμία όλων για την ερχόμενη χρονιά είναι να απαλλαγούμε από την πανδημία και αυτή να μετατραπεί σε επιδημία απλής γρίπης λόγω του τείχους ανοσίας από τους εμβολιασμούς και τα πιθανά φάρμακα που θα ακολουθήσουν.
Αυτή η πανδημία δημιούργησε τεράστια προβλήματα στις κοινωνίες και οικονομίες των χωρών, προκάλεσε χιλιάδες θύματα, δίχασε σε πολλές των περιπτώσεων την επιστημονική κοινότητα, αλλά πάνω απ΄όλα άλλαξε άρδην την καθημερινότητα. Για κάποιους, όλα αυτό δεν είναι παρά κατασκεύασμα και εξαπάτηση του κόσμου, για άλλους διεθνής συνομωσία ενώ για τις ίδιες τις κυβερνήσεις μια τεράστια δοκιμασία των συστημάτων Υγείας.
Και αυτό φάνηκε καθαρά, είτε από την ασφυξία στις ΜΕΘ, είτε στην αδυναμία παροχής κατάλληλης βοήθειας στους ασθενείς, είτε με την καθυστέρηση των χειρουργείων που αφορούν άλλες ασθένειες αλλά πάνω απ΄όλα την παράταση της αγωνίας για όλους όσους αναμένεται να μεταφερθούν στα νοσοκομεία λόγω επιδείνωσης των συμπτωμάτων.
Σε όλη την διάρκεια του 2021 οι «σκληροί δείκτες» της πανδημίας επικράτησαν σε όλα τα επίπεδα, ενώ η ίδια η επιστημονική κοινότητα, πέραν των όποιων διαφωνιών, τελικά δεν μπόρεσε να πείσει πως σύντομα θα τελειώσουμε με το πρόβλημα.
Εντούτοις μια χαραμάδα φωτός διακρίνεται. Αυτό ας κρατήσουμε και ας πορευθούμε με αισιοδοξία. Σε τελική ανάλυση, κάτι άλλο δεν μπορεί να γίνει μιας και πολλά κονδύλια για έρευνα έχουν διατεθεί και τα εμβόλια βοηθούν. Όλα θα υπόλοιπα θα τα καταγράψει ο ιστορικός του μέλλοντος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα