Τρίτη, 18 Μαΐου, 2021

200 χρόνια μετά

200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση, η Ελλάδα ανήκει στέρεα στην Ευρώπη και στην γειτονική Τουρκία ο Ερντογάν βλέπει στον ύπνο του το “όνειρο του Οσμάν” για την κατάκτηση (έτσι νομίζει) όλου του σουνιτικού, μουσουλμανικού κόσμου. Αυτό δημιουργεί στις Ευρωτουρκικές σχέσεις μια ευρύτερη εμπλοκή που δεν μπορεί να κρύψει η εύνοια της κας Μέρκελ και η αμφίθυμη στάση της Ρωσίας.

Εμείς γιορτάζουμε για την κρατική μας οντότητα και στην Τουρκία το “βαθύ κράτος του Παλατιού” ζει στον αστερισμό ενός οικονομικού κραχ.

Ο πληθωρισμός καλπάζει, οι τιμές είναι απλησίαστες, η ισοτιμία της τουρκικής λίρας κατέρρευσε, ο Ερντογάν δημεύει χρυσό από τα κοσμηματοπωλεία, και οι Ευρωπαίοι περιμένουν τον κ. Μπάϊντεν να δώσει κατευθύνσεις στη Σύνοδο Κορυφής των Ηγετών για τη διαχείριση του μεγάλου ασθενούς.

Κανείς στην ουσία, δεν θέλει να καταρρεύσει η Τουρκία, αλλά όλοι πιστεύουν ότι ο Ερντογάν είναι κλεισμένος στο παλάτι του και είναι αποκομμένος από την πραγματικότητα.

Η Ελλάδα γιορτάζει και ο Ερντογάν ξύνεται στην γκλίτσα του Τσοπάνη για μια χούφτα δολλάρια και για να κερδίσει τις εκλογές το 2023. Και όποιος διαφωνεί απλά στην Τουρκία, φυλακίζεται.

Με αυτόν κουβεντιάζουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικάνοι.

Θεωρώ ότι ο εορτασμός των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης δείχνει ότι πρέπει να κάνουμε μια πολιτική ισχύος με την Τουρκία.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες