Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

1979: Οι τιμές ενοικιάσεως των θαλάσσιων κανώ και ποδηλάτων

Εχετε αναρωτηθεί ποτέ τι θαλάσσια σπορ διεξάγονταν στα Χανιά τη δεκαετία του 1970; Σήμερα μέσα από την στήλη μας γυρνάμε τον χρόνο πίσω στο 1979 και συγκεκριμένα στις 22 Ιουλίου εκείνου του έτους και διαβάζουμε για τις τιμές ενοικιάσεως ποδηλάτων θαλάσσης.
Διαβάζουμε σχετικά «το Λιμεναρχείο Χανίων φέρει είς γνώσιν των λουόμενων τα κάτωθι:
1) Σε πολλές πλάζ τού Νομού Χανίων υπάρχουν ιδιώτες οι οποίοι κατόπιν σχετικής άδειας πού τούς εδόθη από το Λιμεναρχείο εκμεταλλεύονται θαλάσσια ποδήλατα και κανώ.
2) Η ανά ώρα ενοικίασις των ώς άνω ποδηλάτων έχει ορισθεί δι αποφάσεως του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας είς δρχ 85 για τα ποδήλατα και 35 για τα κανώ. Στίς τιμές αυτές προστίθεται και ΦΚΕ 8α)ο και έτσι διαμορφώνεται ή τελική τιμή την οποία πρέπει να καταβάλει ο ενοικιαστής.
3) Οι εκμεταλλευόμενοι τα θαλάσσια ποδήλατα και κανώ είναι υποχρεωμένοι να έχουν αναρτημένη πινακίδα στην οποία να γράφονται οι τιμές ενοικιάσεως καθ’ ώραν.
4) Επειδή παρετηρήθη σέ πολλές περιπτώσεις αφενός μέν ή μή ύπαρξις τής πινακίδος αυτής, αφετέρου δε η αξίωσις των εκμεταλλευτών για είσπραξη μισθωμάτων κατά πολύ ανωτέρων των κανονικών, παρακαλούνται οι λουόμενοι σε παρόμοιες περιπτώσεις να ειδοποιούν επωνύμως το Λιμεναρχείο Χανίων στο τηλ. 22600 για την τιμωρία των παραβατών.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα