Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

1979: Μέ τόν “Φορτουνάτο” αρχίζει φέτος τις παραστάσεις η ΕΘΕΚ

7 Ιουνίου 1979 και όπως πληροφορούμαστε από ρεπορτάζ της εποχής, η ΕΘΕΚ, ετοιμαζόταν να ξεκινήσει παραστάσεις με το θεατρικό έργο ο Φορτουνάτος. Μάλιστα, σχετικό δημοσίευμα συνοδεύεται και από φωτογραφία από τις πρόβες του τότε θιάσου.
Αναφέρει σχετικά το ρεπορτάζ της εποχής «στις 16 Ιουνίου θα δοθεί η επίσημη πρώτη παράσταση της ΕΘΕΚ, με το έργο “Φορτουνάτος”, οι δοκιμές του οποίου γίνονται εδώ και αρκετές μέρες στα Χανιά και θα συνεχιστούν μέχρι τις 15 Ιουνίου.
Οι δοκιμές (φωτογραφία) γίνονται πρωί και απόγευμα σε χώρο του φρουρίου “Φιρκά” με την παρακολούθηση και τις οδηγίες του σκηνοθέτη του έργου κ. Κώστα Μπάκα που βρίσκεται στα Χανιά για τον σκοπό αυτό από τις 25 Μαΐου.
Παράλληλα με την επίβλεψη της σκηνογράφου – ενδυματολόγου Αφρ. Κουτσουδάκη και τη συνεργασία του σκηνοθέτη συνεχίζεται η ραφή των κουστουμιών και η κατασκευή του σκηνικού από τα συνεργεία της ΕΘΕΚ.
Ο “Φορτουνάτος” κωμωδία με πολλά αριστοφανικά στοιχεία γραμμένη γύρω στα 1669 από το Μ. Α. Φώσκολο προβλέπεται να σημειώσει τη μεγαλύτερη επιτυχία από τις ως τώρα παραστάσεις της ΕΘΕΚ. Εγγύηση για την επιτυχία αποτελούν οι συνεργάτες της ΕΘΕΚ όπως ο σκηνοθέτης κ. Κ. Μπάκας, η σκηνογράφος Αφρ. Κουτσουδάκη, ο μουσικοσυνθέτης Γ. Τσαγκάρης, η χορογράφος Μαρτίνα Βογιατζή και οι ηθοποιοί Ελένη Νενεδάκη, Αλέξης Σταυράκης, Ντ. Αυγουστίδης, Νικ. Αστρινάκης, Μπ Αλατζάς, Ν. Γαλάτσιος, Γ. Καραφάς, Θ. Κατσαφάδος, Αλίκη Αλεξανδράκη, Χρυσάνθη Κορνηλίου, Σοφία Ολυμπίου, Λ. Τζουλάκης που ερμηνεύουν τους ρόλους».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα