Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

1979: Ετοιμοι για κινητοποιήσεις οι έμποροι των Χανίων

Ετοιμοι για κινητοποιήσεις, ήταν οι έμποροι των Χανίων τον Σεπτέμβριο του 1979 όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ της εποχής.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα που φιλοξενούνταν στο φύλλο της 27ης/9 εκείνου του έτους «Σε επιφυλακή είναι πάντα οι έμποροι των Χανίων, αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την επίλυση βασικών τους προβλημάτων που δημιουργήθηκαν με τα τελευταία οικονομικά κυβερνητικά μέτρα, ακόμα και με απεργιακή εκδήλωση.

Αυτά προκύπτουν από τηλεγράφημα συμπαράστασης που έστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, στον εμπορικό Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών, τα μέλη του οποίου για τούς ίδιους λόγους κατήλθαν σε απεργία. Το τηλεγράφημα αυτό που κοινοποιήθηκε και στο Συντονιστικό Συμβούλιο Εμπορικών Συλλόγων Ελλάδας αναφέρει τα εξής:

«Συγχαίρομαι θερμά για την απεργιακή σας εκδήλωση σαν μέτρο εκφράσεως της αγανακτήσεως του εμπορικού κόσμου στην αντιεμπορική πολιτική της κυβερνήσεως που θαχει σαν αποτελέσμα τον αφανισμό της τάξεως μας. Εμμονή της κυβερνήσεως στα μονόπλευρα μέτρα σε βάρος του εμπορίου δημιουργεί υποχρέωση Συντονιστικού Συμβουλίου Εμπορικών Συλλόγων Ελλάδος για πανελλήνιο συναγερμό εμπορικού κόσμου με κλείσιμο καταστημάτων για την αποφασιστική μάχη της επιβιώσεως των επιχειρήσεων μας.

Ελληψη προπαρασκευής για απεργιακό αγώνα εμπόρων πόλεως μας δεν επέτρεψε εκδήλωση όμοιας μορφής σε παρούσα φάση. Αποφασισμένοι συμμετάσχωμεν σε γενικότερη απεργιακή εκδήλωση εμπορικού κόσμου διατελούμε με συναδελφικούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς».

Όπως είναι γνωστό οι έμποροι διαμαρτύρονται για τον θεσμό των διαρκών εκπτώσεων και για την αύξηση των επιτοκίων, θέματα για τα οποία είχαν συζητήσει προ καιρού σε εδώ συνέλευση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα