Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

1977: Το νησί Κάσος ζητά να υπαχθεί στην Κρήτη

Σεπτέμβριος του 1977 και όπως διαβάζουμε στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας της 7ης/9ου εκείνου το έτους, ο τότε δήμαρχος της Κάσου, ζητούσε το νησί να προσαρμοστεί στην… Κρήτη.
Αναφέρει σχετικά το ρεπορτάζ της εποχής «να προκαταρτιστεί η Κάσος στη Κρήτη. Μιά φωνή απόγνωσης των κατοίκων της, που μέσω του Δημάρχου της απευθύνεται σε κάθε αρμόδιο
Η Κάσος είναι ένα μικρό νησί ανατολικά της Κρήτης, που διοικητικά ανήκει στο Νομό Δωδεκανήσου. Στην ακριτική αυτή περιοχή οι κάτοικοι της κινδυνεύουν χωρίς ιατρική περίθαλψη, χωρίς νερό, με ανύπαρκτη ουσιαστικά συγκοινωνία, αφού στο υποτυπώδες λιμανάκι της σπάνια αράζει το πλοίο της άγονης γραμμής.
Ο Δήμαρχος της Κάσου, του μικρού αυτού αλλά πλούσιου σε συνάλλαγμα νησιού, που έχει βγάλει 500 καπετάνιους και 80 εφοπλιστές, πού απεγνωσμένα τρία χρόνια τώρα αγωνίζεται να πείσει τους κρατικούς αρμόδιους ότι οι 1500 δημότες του είναι κι αυτοί άνθρωποι με δικαιώματα.
Στην συνέχεια αναδημοσιεύεται δήλωση του τότε δημάρχου Κάσου από την εφημερίδα “Αλήθεια” του Ηρακλείου στην οποία αναφέρει ότι «Η Κάσος πρέπει να προσαρτιστεί στην Κρήτη, στό Νομό Λασιθίου, μιά και απέχει μόνο 3 ώρες ακτοπλοϊκά από αυτήν ενώ από τη Ρόδο, όπου υπάγεται τώρα, θέλομε 12 ώρες με το καράβι…».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα