Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

1977: Νέο σύστημα για τον έλεγχο των λιανικών πωλήσεων

Τέλος στην χρήση δελτίων λιανικής πωλήσεως έρχονται να δώσουν οι ταμειακές μηχανές, όπως διαβάζουμε στο φύλλο της εφημερίδας στις 7 Απριλίου 1977.

Στο ρεπορτάζ της εποχής αναφέρεται ότι «οι επιτηδευματίες που πωλούν τα είδη των λιανικώς και τηρούν βιβλία Γ’ ή Δ’ κατηγορίας -μεγάλα καταστήματα- θα χρησιμοποιούν από την 1η Ιανουαρίου 1978 για την έκδοση των αποδείξεων λιανικής πωλήσεως ταμιακές μηχανές».

Στη συνέχεια διαβάζουμε ότι «το μέτρο αποβλέπει στην προστασία του καταναλωτικού κοινού και τον περιορισμό των ευκαιριών για τυχόν διάθεση φοροδιαφυγής. Επίσης απλουστεύει την διαδικασία των λιανικών πωλήσεων και μειώνει το κόστος των, ενώ προσαρμόζει και τις λιανικές πωλήσεις στο σύστημα του φόρου προστιθέμενης αξίας. Επίσης διευκολύνει και τον αγορανομικό έλεγχο. Για να διευκολυνθούν οι επιτηδευματίαι, θα γίνη μείωση των δασμών στις ταμιακές μηχανές και θα δοθούν δάνεια για την αγορά τους. Υπολογίζεται ότι τα καταστήματα που θα χρησιμοποιήσουν τις μηχανές αυτές, φθάνουν τις 30.000. Πολλά όμως από αυτά ήδη έχουν παρόμοιες μηχανές» ενώ επισημαίνεται πώς «με το νέο σύστημα που θα αντικαταστήση το σημερινό δελτίο λιανικής πωλήσεως θα παρακολουθήται ολόκληρη η κίνηση των καταστημάτων.

Οι ταμιακές μηχανές θα εκτυπώνουν τις αποδείξεις λιανικής πωλήσεως και θα έχουν εσωτερική ταινία ως είδος ημερολογίου όπου θα αναγράφωνονται όλα τα στοιχεία της πωλήσεως.

Τα ηλεκτρονικά κυκλώματα των μηχανών θα σφραγίζονται από την Εφορία».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα