Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

1977: 11 εκατ. δρχ. απέδωσε ο έρανος στην Κρήτη για την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού

Για την ολοκλήρωση ενός εράνου και τη συγκέντρωση σχεδόν 11 εκατομμυρίων δραχμών ο οποίος είχε διεξαχθεί από τους Κρητικούς με σκοπό την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας μας διαβάζουμε στο φύλλο της 9ης Οκτωβρίου 1977.
«Έντεκα, σχεδόν, εκατομμύρια δραχμών είναι το προϊόν του εράνου που έγινε στην Κρήτη για την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού.
Το ποσόν αυτό στάλθηκε στον υπουργό Εθνικής Αμύνης, από την Επιτροπή Εράνου, μαζί με την παρακάτω επιστολή:
“Κύριε Υπουργέ,
Και οι Κρήτες, ως άλλωστε, και όλοι οι Ελληνες, ένεκα της μακραίωνος παραδόσεως των υπέρ της ελευθερίας αγώνων και θυσιών των, φυσικόν είναι να έχουν ιδιαιτέραν όλως ευαισθησίαν είς θέματα αφοφώντα είς την Εθνικήν μας άμυναν και την προάσπισιν της αιματοβαμμένης ελληνικής πατρίδος, της γης και της θαλάσσης.
Εξ αφορμής των τελευταίων ιταμών προκλήσεων και απειλών κατά της ακεραιότητος και της ανεξαρτησίας της πατρίδος μας αυτής, οι κάτοικοι της Μεγαλονήσου, ως και οι εκτός αυτής διαμένοντες Κρήτες, και δή οι είς την περιοχήν της τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης, απεφάσισαν όπως διενεργήσουν μεταξύ αυτών έρανον διά την ενίσχυσιν του πολεμικού μας Ναυτικού.
Το προϊόν εκ του εράνου τούτου ανήλθεν μέχρι σήμερον είς το ποσόν των (10.981.442) δέκα εκατομμυρίων εννεακοσίων ογδοήκοντα μιάς χιλιάδων τετρακοσίων τεσσαράκοντα δύο δραχμών, το οποίον παρακαλούμεν, Κύριε Υπουργέ, όπως δεχθήτε ως συμβολικήν όλως εισφοράν και της Κρήτης είς την καταβαλλόμενην σήμερον προσπάθειαν θωρακίσεως του Εθνους έναντι πάσης βαρβάρου επιβουλής.
Εκ του εν λόγω ποσού δραχμαί 8.515.121 αντιπροσωπεύουν αι συνημμέναι επιταγαί Τραπεζών, έτεραι δε 2.446.321 δραχμαί κατετέθησαν είς τα Υποκαταστήματα Τραπεζών της πόλεως Χανίων και Μοιρών Ηρακλείου διά τον Ειδικόν λογαριασμόν υπέρ της ενισχύσεως του Πολεμικού μας Ναυτικού».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα