Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

1976: Το φολκλορικό φεστιβάλ Χανίων μεταφέρεται και στην ύπαιθρο του νομού

Απρίλιος του 1976 και όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ της εποχής το φολκλορικό φεστιβάλ που διοργανωνόταν από τον Δήμο Χανίων, όχι μόνο θα μεταφερόταν στην ύπαιθρο του νομού αλλά θα καθιερωνόταν ως ετήσιο.

Διαβάζουμε στο φύλλο της 16ης/4/1976 «ο Δήμαρχος κ. Αντ. Μαρής ανεκοίνωσεν ότι κατά το εφετινόν Φεστιβάλ της πόλεως, το οργανούμενον υπό του Δήμου εν συνδυασμώ πρός τον εορτασμόν της Επετείου της Μάχης της Κρήτης, απεφασίσθη να γίνουν μουσικοχορευτικαί εκδηλώσεις και εκτός της πόλεως, είς τόπους, όπου ο άμαχος πληθυσμός έλαβε μέρος ένεργόν είς την Μάχην της Κρήτης.

Οι εκδηλώσεις αυτές στο εξής θα γίνωνται κάθε χρόνο.

Κατά το εφετινόν Φεστιβάλ τοιαύται εκδηλώσεις θα γίνουν είς Γαλατάν, πρός τιμήν των αγωνιστών του χωριού τούτου και των πέριξ χωριών της Κυδωνίας, και είς Κίσαμον (Καστέλλι) προς τιμήν των Κισσαμιτών αγωνιστών.

Ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Αντώνιος Σχετάκης δι’ εγγράφου του προς τον κ. Δήμαρχον Χανίων εξέφρασε τάς ευχαριστίας του διά την απόφασιν αυτήν του Δήμου ως και δι’ άλλας εκδηλώσεις ενδιαφέροντος του Δήμου Χανίων υπέρ του Δήμου Κισάμου».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα