Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

1976: Θα καθιερωθή “βιβλιάριο ποινών οδηγών”

Για τη δημιουργία βιβλιαρίου ποινής οδηγών διαβάζουμε στο φύλλο της 24ης Σεπτεμβρίου 1976.
Αναφέρει σχετικά το ρεπορτάζ της εποχής «Ο κ. Βογιατζής εδήλωσε ότι προωθείται η διαδικασία για την καθιέρωση «βιβλιαρίου ποινής οδηγού», στο οποίο θα καταγράφωνται όλες οι ποινές και διοικητικές κυρώσεις για παραβάσεις κάθε οδηγού. Πιστεύεται ότι το σύστημα του βιβλιαρίου θα τεθή σε εφαρμογή μετά τρείς μήνες.
Στα μεταξύ, η επιτροπή συντάξεως του νέου Κώδικος οδικής κυκλοφορίας απεδέχθη τροποποιημένη, την πρόταση του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως περί μη μετατρεψιμότητας της ποινής για υπερβάσεις του ορίου ταχύτητας.
Η επιτροπή εδέχθη τελικά, να μη μετατρέπονται οι ποινές που θα επιβάλλει το δικαστήριο σε οδηγούς που θα καταδικάζονται κατ’ υποτροπή (για δεύτερη φορά σε μιά πενταετία), για υπέρβαση του ορίου ταχύτητος των 120 χλμ την ώρα.
Η πρόταση του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως αρχικά ώριζε ότι δεν ματατρέπεται η ποινή για κάθε παραβίαση του ορίου ταχύτητος των 100 χλμ την ώρα.
Οι ποινές που κατά τον Κ.Ο.Κ. θα επιβάλλωνται για παραβιάσεις του ορίου ταχύτητος κυμαίνονται από 10 ημέρες μέχρι ενός ετούς.
Οπως εδήλωσε σχετικά ο υπουργός Συγκοινωνιών κ. Γ. Βογιατζής το σχέδιο του νέου Κ.Ο.Κ. υπεγράφη από τον ίδιο και τους συναρμόδιους υπουργούς Δημοσίων Εργων κ. Χρ. Στράτο και Δημοσίας Τάξεως κ. Γ. Σταμάτη, αναμένεται δέ νά υπογραφή και από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κ. Στεφανάκη προκειμένου να κατατεθή στην Βουλή.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα