Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

1976: Αυστηρά μέτρα για την πάταξη της ζωοκλοπής στην Κρήτη

45 χρόνια πριν και όπως διαβάζουμε στο φύλλο της εφημερίδας της 2ας Σεπτεμβρίου 1976 φορείς της Κρήτης προσπαθούν να βρουν λύση στο θέμα της… ζωοκλοπής.

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της εποχής «Παγκρήτια σύσκεψη χθές για την πάταξη της ζωοκλοπής, η οποία είναι πραγματική “μάστιγα” στα ορεινά χωριά της Κρήτης.

Στη σύσκεψη, που έγινε στο γραφείο του Εισαγγελέως Εφετών Κρήτης, έλαβαν μέρος, ο υπαρχηγός Χωροφυλακής κ. Κωνσταντουδάκης, ο Μητροπολίτης Χανίων κ. Ειρηναίος, εκπρόσωποι των λοιπών Μητροπολιτών Κρήτης, οι Εισαγγελείς Κρήτης, ο Ανώτερος Διοικητής Χωροφυλακής Κρήτης μετά των Διοικητών Χωρ)κης Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου και Λασηθίου, οι Διοικητές Αγροφυλακής και άλλοι επίσημοι».

Στη συνέχεια του ρεπορτάζ αναφέρονται τα μέτρα που αποφασίστηκε να ληφθούν για την πάταξη της ζωοκλοπής, τα οποία όπως διαβάζουμε ήταν μεταξύ άλλων

«- Η αυστηρή και άμεση τιμωρία των ζωοκλεπτών.

– Μεγαλύτερη επαγρύπνηση των οργάνων Χωρ/κης και Αγροφυλακής

– Η δημιουργία περισσότερων αποσπασμάτων Χωροφυλακής και η συνεχής κίνησή τους ώστε να είναι δύσκολη κάθε κίνηση ζωοκλεπτών

– Ο αυστηρός έλεγχος τών ζώων που προορίζονται προς πώληση. Επίσης από τους ιερείς θα γίνωνται συνεχώς ομιλίες στα χωριά για τις ολέθριες συνέπειες της ζωοκλοπής ως επίσης και για την δυσφήμηση που γίνεται στην Κρήτη εξ αιτίας αυτής».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα