Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

1975: Υποχρεώσεις των δημοτών του Δήμου Χανίων

Στο Πρωτοχρονιάτικο φύλλο της εφημερίδας του 1975, φιλοξενείται ανακοίνωση του Δήμου Χανίων, που αφορά στις υποχρεώσεις που θα είχαν οι δημότες την χρονιά που ξεκινούσε.
Διαβάζουμε αναλυτικά στο ρεπορτάζ «Ανακοινούται ότι οι Δημόται κατά τον μήνα Ιανουάριον του 1975 υπέχουσιν τας εξής υποχρεώσεις πρός τον Δήμον.
1) Οι ιδιοκτήται ή νομείς ή επικαρπώται ακαλύπτων οικοπέδων εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως οφείλουν όπως υποβάλωσιν κατά τον Ιανουάριον 1975 διά τον καθορισμόν του αναλογούντος φόρου.
2. Οι χρησιμοποιούντες ή προτιθέμενοι να χρησιμοποιήσωσι διαρκώς ή προσκαίρως πεζοδρόμια, οδούς, πλατείας, υπέδαφος και εν γένει κοινόχρηστους χώρους, διά την τοποθέτησιν τραπεζοκαθισμάτων εμπορευμάτων κ.λπ. ή διά την εγκαταστασίν πρατηρίων υγρών καυσίμων πρατηρίων πωλήσεως πάγου κ.ά. υποχρεούνται είς την λήψιν άδειας υπό του Δήμου υποβάλλοντες σχετικήν αίτησιν μέσω της αρμόδιας αστυνομικής αρχής εντός του Ιανουαρίου 1975.
3. Οι υπόχρεοι είς την καταβολήν τελών καθαριότητος φωτισμού υδρεύσεως υπονόμων οφείλουν όπως υποβάλωσιν δήλωσιν εντός του Ιανουαρίου εφ’ όσον επήλθεν οιαδήποτε μεταβολή του χρησιμοποιούμενου χώρου ή αλλαγή επιχειρήσεως ως και εάν παρ’ αυτών διεπιστώθη εσφαλμένη εγγραφή είς τους φορολογικούς καταλόγους του Δήμου πρός εξακριβώσιν ή διόρθωσιν των πραγματικών υποχρεώσεων των.
Ωσαύτως οι ιδιοκτήται ακινήτων είς τα οποία επήλθε αλλαγή του ενοικιαστικού οφείλουν να γνωρίσουν τούτο είς την αρμόδιαν υπηρεσίαν του Δήμου προς διόρθωσιν της οικείας μερίδος είς τα διαχειριστικά βιβλία.
Οι προβαίνοντες είς την διενέργειαν διαφημίσεων πάσης φύσεως υποχρεούνται πρό της συστάσεως ταύτης είς την λήψιν της κατά νόμον άδειας του Δήμου.
Επί παλαιών διαφημίσεων και συνεχιζομένων κατά το προσεχές έτος οι ενδιαφερόμενοι υποχρεούνται όπως δηλώσουν τούτο μέχρι 31-1-75.
Πάντα το ανωτέρω δέον όπως έχουν υπ’ όψιν των οι δημόται και πάς υπόχρεος είς την πληρωμήν τελών φόρων εισφορών πρός τον Δήμον διά την αποφυγήν παραπόνων είς περιπτώσεις καθ’ ας ήθελον επιβληθή κυρώσεις διά παράλειψιν αιτήσεως ή δηλώσεως.
Τέλος έστω πρός γνώσιν ότι η αρμόδια υπηρεσία Εσόδων μεριμνά διά την ακριβή βεβαίωσιν και είσπραξιν των πάσης φύσεως εσόδων του Δήμου δι’ ο και οι υπόχρεοι οφείλουν να συνδράμουν το έργον αυτής διά της εγκαίρου υποβολής των απαραιτήτων πραγματικών στοιχείων κατά περίπτωσιν».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα