Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

1975: “Συναγερμός στα Χανιά για τόν σημερινό ιστορικό αγώνα με τον ΠΑΟΚ”

Σήμερα για πρώτη φορά, θα διαβάσουμε στην στήλη μας ένα άρθρο από τις αθλητικές ειδήσεις καθώς θα μεταφερθούμε πίσω στον Μάρτιο του 1975 όπου ο ΑΟ Χανιά θα αντιμετώπιζε τον ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα θα διαβάσουμε την προαναγγελία του αγώνα στο ρεπορτάζ της 19ης Μαρτίου, με τίτλο “Συναγερμός στα Χανιά για τόν σημερινό ιστορικό αγώνα με τον ΠΑΟΚ” που δημοσιεύθηκε στα “Χ.ν.” της «Το ανάποδο μέτρημα του χρόνου κοντεύει να τελειώση. Κι έτσι σε λίγες μόνο ώρες οι ποδοσφαιριστές του τοπικού συγκροτήματος θα αντιμετωπίσουν στον μεγαλύτερο αγώνα της ιστορίας τους, τον κυπελλούχο Ελλάδος ΠΑΟΚ. Και φυσικά έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι υποχρεώσεις τους είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά». Διαβάζουμε «Βέβαια, ο ΠΑΟΚ είναι ΠΑΟΚ. Και είναι δύσκολο (όχι όμως και ακατόρθωτο) να υποταγή. Κι αυτό γιατί αφ’ ενός μεν έχει την αίγλη της μεγαλύτερης ομάδας και τον τίτλο του κυπελλούχου, αφ’ ετέρου έχει το μειονέκτημα ότι αγωνίζεται εκτός έδρας, σε ασυνήθιστα σκληρό τερραίν και χωρίς δύο διεθνείς: Τον Αχιλλέα Ασλανίδη και τον Χρήστο Τερζανίδη».

Όσον αφορά τους φιλάθλους των Χανίων διαβάζουμε ότι «Εκείνο που πραγματικά συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά του χανιώτικου ποδοσφαίρου είναι η πρωτοφανής κινητοποίηση που παρατηρείται στους φιλάθλους κύκλους των Χανίων. Φίλαθλοι από όλα τα διαμερίσματα του Νομού και της Κρήτης γενικά, θα σπεύσουν να παρακολουθήσουν το μεγάλο αυτό παιχνίδι και με την «ηφαιστειώδη» παρουσία τους να ενισχύσουν τους ποδοσφαιριστάς στην υπερπροσπάθεια που θα καταβάλουν.»

Για την ιστορία να πούμε, ότι όπως διαβάζουμε στο φύλλο της εφημερίδας στις 20 Μαρτίου «Ο ΠΑΟΚ με τον διαιτητήν ενίκησε τον ΑΟ Χανιά με 1-0» ενώ όπως αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου μεταξύ άλλων «Ανεπανάληπτες ποδοσφαιρικές στιγμές έζησε χθές ο φίλαθλος κόσμος των Χανίων»… «Επτά χιλιάδες στριμωγμένοι σαν σαρδέλλες, φίλαθλοι, δεν έπαψαν στιγμή να φωνάζουν»

1 Comment

  1. Αλησμόνητος αγώνας με καλύτερους παίκτες του γηπέδου -ακριβολογω-τον Γιάννη Δαμανάκη και Νίκο Αναγνωστάκη,αυτή ήταν η αρχή για να γίνει η μεταγραφή του Δαμανάκη στον ΠΑΟΚ,και αν επέτρεπε η ηλικία του Αναγνωστάκη θα πήγαιναν πακέτο!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες