Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

1975: Ο χθεσινός εορτασμός της πολιούχου

Σήμερα μέσα από την στήλη μας γυρνάμε τον χρόνο ακριβώς 47 χρόνια πίσω και αναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ και δύο φωτογραφίες από τον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου στις 21 Νοεμβρίου 1975.


Διαβάζουμε σχετικά «Με την καθιερωμένη θρησκευτική λαμπρότητα τα Χανιά γιόρτασαν χθες την εορτή της πολιούχου, τα Εισόδια της Θεοτόκου.
Μετά την πανηγυρική θεία λειτουργία στην οποία εχοροστάτησαν οι μητροπολίτες Κυδωνίας & Αποκορώνου κ. Ειρηναίος, Κισσάμου & Σελίνου κ. Κύριλλος και Λάμπης & Σφακίων κ. Θεόδωρος και περί ώρα 11 π.μ. εσχηματίσθη θρησκευτική πομπή όπου μέσω των οδών Χάληδων, Χ’’Μιχάλη Γιάνναρη, πλ. Σοφ. Βενιζέλου, πλ. Ταξιάρχου Μαρκοπούλου, Τσουδερών, Ποττιέ, Καραολή – Δημητρίου, πλ. Ελευθερίου Βενιζέλου και πάλι Χάληδων έγινε η λιτάνευση της θαυματουργού εικόνας της Θεοτόκου.
Την ιερά πομπή συνόδεψαν εκτός του ιερατείου ο Νομάρχης κ. Τσάκωνας, ο βουλευτής κ. Πεντάρης, οι διοικητές στρατιωτικών μονάδων και σωμάτων ασφαλείας της περιοχής Χανίων, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Μαρής μετά του προέδρου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, άλλοι επίσημοι, πλήθος κόσμου, ως και πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων μας Δυνάμεων.
Μπροστά από την ιερά εικόνα της Θεομήτορος προπορευόταν οι φιλαρμονικές του Δήμου, του Στρατού και του Κέντρου Παιδικής Μερίμνης Αρρένων Χανίων, αντιπροσωπείες των Σχολών Νηπιαγωγών Χανίων, ΑΣΟΟΧΑ των τεχνικών σχολών, των εκπαιδευτηρίων Μ. Εκπαιδεύσεως Χανίων, προσκόπων, οδηγών κ.α.
Μετά την λιτανέια-πού παρακολούθησε πλήθος πιστών- εδόθη δεξίωση στα γραφεία της Μητροπόλεως».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα