Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

1975: Νέα λαϊκή αγορά θα ιδρυθή στην πόλη μας

Για την ίδρυση, μίας νέας καθημερινής λαϊκής αγοράς στην πόλη των Χανίων και συγκεκριμένα στην περιοχή του Κουμ Καπί ανάμεσα στη “Ρεγγίνα” και το ξενοδοχείο “Κρήτη” διαβάζουμε στο φύλλο της 13ης Αυγούστου 1975.

Αναφέρει το ρεπορτάζ της εποχής «νέα λαϊκή αγορά ιδρύεται σύντομα στην πόλη των Χανίων με προχθεσινή απόφαση του Νομάρχη κ. Τσάκωνα. Η αγορά αυτή που θα λειτουργή καθημερινά, θα εγκατασταθή στον κενό δημοτικό χώρο που βρίσκεται δυτικά του κινηματογράφου “Ρεγγίνα” και του ξενοδοχείου “Κρήτη”.
Σαυτήν την αγορά θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι παραγωγοί (μεμονωμένοι ή συνεταιρισμένοι), γεωργικών, κτηνοτροφικών, πτηνοτροφικών, αλιευτικών κ.λπ προϊόντων του Νομού μας, οι πάσης φύσεως πωλητές (έμποροι, βιοτέχνες, βιομήχανοι) ως και οι κάθε λογής πλανόδιοι πωλητές.

Η λειτουργία της νέας λαϊκής αγοράς θαρχίζη μιά ώρα πιο νωρίς το πρωί από τα ομοειδή καταστήματα και θα σταματά δυό ώρες αργότερα μετά το μεσημεριανό κλείσιμο των αυτών καταστημάτων. Με την λειτουργία της αγοράς αυτής καταργείται η λειτουργούσα σήμερα υπαίθριος λαϊκή αγορά στην πλατεία Κολοκοτρώνη».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα