Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

1973: Ηρχισε η εξαγωγή του αβογκάτο είς Δυτ. Γερμανίαν

Η εξαγωγή αβοκάντο από την Ελλάδα προς την Δυτική Γερμανία, βρίσκεται στο πρωτοσέλιδο της 13ης Δεκεμβρίου 1973. Μάλιστα όπως αναφέρεται στον υπότιτλο του ρεπορτάζ πρόκειται για «ένα νέον προϊόν το οποίον καλλιεργείται είς τον Σ.Γ.Ε. Χανίων».

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της εποχής «Η Ελλάς ήρχισε να εξάγη και μάλιστα είς ικανοποιητικάς τιμάς είς την γερμανικήν αγοράν ένα νέον προϊόν, το αβογκάντο το οποίον καλλιεργείται κατά τα τελευταία έτη είς τους νομούς Χανίων και Μεσσηνίας» ενώ στην συνέχεια πληροφορούμαστε ότι «συμφώνως προς πληροφορίας του εν Βόννη γεωργικού ακολούθου, αφίχθη είς ικανοποιητικήν κατάστασιν, είς Μόναχον ποσότης 296 κιλών αβογκάντο η οποία διετέθη είς την τιμήν των 30 δρχ τό κιλόν. Η τιμή αυτή ως αναφέρεται είς το τηλεγράφημα, είναι μεγαλυτέρα εν σχέσει προς το αντίστοιχον προϊόν του Ισραήλ».

Τέλος γράφει το ρεπορτάζ ότι «ως γνωστόν, η χώρα αυτή έχει αναπτύξει τας εξαγωγάς αβογκάντο από τας οποίας προσπορίζει συνάλλαγμα 10 εκατομμυρίων δολλαρίων. Δι’ αυτόν τον λόγον ο γερμανικός εισαγωγικός οίκος του ελληνικού αβογκάντο παρέσχε την πληροφορίαν είς τον γερμανικόν ακόλουθον, ότι τούτο λόγω της καλής του ποιότητος, ενδιαφέρει την αγοράν και ως εκ τούτου συνιστά συνέχισιν των αποστολών εξ Ελλάδος»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα