Για µία σίγουρα ασυνήθιστη υπόθεση στα δικαστήρια Χανίων διαβάζουµε στο φύλλο της εφηµερίδας της 20ης Αυγουστου 1975.
Αναφέρει σχετικά το ρεπορτάζ της εποχής «αθώα κηρύχθηκε χθές από το Αυτόφωρο Τριµελές Πληµµελειοδικείο Χανίων η 30χρονη Καναδέζα δασκάλα Γ.Α. η οποία καθόταν χθες στις 7 παρά 10 το πρωί σε µία καρέκλα ολόγυµνη από την µέση και κάτω στην πλατεία Σαντριβανίου.
Η επίδοξη γυµνίστρια Γ.Α. παρεπεµφθή σε δίκη µε την κατηγορία της «προκλήσεως σκανδάλου δι’ άσέµνων πράξεων» (αρθρ. 353 του Ποιν. Κώδικα»)».
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.

