Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

1973: Εγκώμια των “Κυριακάτικων Τάιμς” του Λονδίνου για την Παλαιόχωρα

Πίσω στο 1973 και διαβάζουμε στο φύλλο της 14ης Απριλίου, για ένα διθυραμβικό άρθρο το οποίο φιλοξενείται στους Κυριακάτικους “Τάιμς” του Λονδίνου και αφορά στην Παλαιόχωρα.

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της εποχής «το ενδιαφέρον του ξένου Τύπου για τον τόπο μας ολοένα και γίνεται πιο έκδηλο. Τελευταίο δείγμα το μακροσκελές άρθρο των “Κυριακάτικων Τάιμς” του Λονδίνου. Ο δημοσιογράφος – περιηγητής των “Τάιμς” αφού περάσει τον τόπο, πολιτεία την πολιτεία και χωριό το χωριό και γευθή τη ζωή της Κρήτης, θα καταλήξη στη σκέψη πώς το ειδυλιακό νησί που του υποσχέθηκαν υπάρχει στη Παλαιόχωρα και θα γράψη χαρακτηριστικά “Η Παλαιόχωρα είναι η νύφη του Λιβυκού Πελάγους” τρεις ώρες με αυτοκίνητο προς τα νοτιοδυτικά των Χανίων».

Στη συνέχεια διαβάζουμε πως «και ο ξένος δημοσιογράφος συνεχίζει απαριθμώντας τις φυσικές καλλονές της Παλαιόχωρας, τις αμμουδίες της, τα ωραία της τοπία. Και προ παντός το πόσο φθηνά μπορεί να περάση λίγες μέρες μιά οικογένεια εκεί.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται και για την λαϊκή τέχνη που διατηρείται στην Παλαιόχωρα. Πολλά έργα λαϊκής Κρητικής τέχνης, γράφει, μπορεί να τα προμηθευθής σε χαμηλές σχετικά τιμές.

Εντύπωση μεγάλη φυσικά, έκανε στον αρθρογράφο των “Τάιμς” το Φαράγγι της Σαμαριάς.

Στη περιγραφή του παράλληλα με τον εκθειασμό της ωραιότητός του Φαραγγιού, δίνονται και χρήσιμες πληροφορίες, πώς μπορεί κανείς, πιο εύκολα να περάση το Φαράγγι»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα