Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

1973: Αγώνες αυτοκ/των είς τα Χανιά

Με αφορμή την ανάβαση του Ομαλού την Κυριακή, σήμερα μέσα από την στήλη μας σας παρουσιάζουμε την προαναγελία των… ίδιων αγώνων που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 5ης Αυγούστου του 1973.

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της εποχής «Οι φίλοι του αυτοκινήτου και μοτοσυκλέττας θα έχουν την ευκαιρία την ερχόμενη Κυριακή να παρακολουθήσουν αγώνες αναβάσεως που θα γίνουν στον δρόμο του Ομαλού.

Τόσον οι αγώνες αυτοκινήτων όσο και οι αγώνες μοτοσυκλέττας συμπεριλαμβάνονται στο πρωτάθλημα 1973.» Στη συνέχεια του ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι «Για το λόγο αυτό αναμένεται πώς στα Χανιά θα δώσουν το “παρών” την ερχόμενη Κυριακήν όλα τα μεγάλα ονόματα του “βολάν”». Οσον αφορά για τις συμμετοχές στους αγώνες όπως σημειώνει ο συντάκτης του άρθρου «Μέχρι χθες, όπως πληροφορηθήκαμε, συμμετοχή έχουν δηλώσει οι Σιρόκο, Λεωνίδας, Πεσμαζόγλου, Μοσχούς Βουρδουμπάκης Πατ – Πατ, Ράπτης, Σοφιανός και πολλοί άλλοι.

Θα λάβουν επίσης μέρος πολλοί Χανιώτες οδηγοί. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει οι κ. Φουράκης με Εν Ες Ου, Φραντζεσκάκης με Αλφα Ρομέο, Μανωλικάκης (Φίατ 128), Σαρρής (Τουγιότα), Χ.Κ. (Ντάτσουν), Λαμψακινός (Εν Ες Ου), Τσουκαλάς (Φίατ 850) και Σαγουράκης (Μίνι).

Για τον αγώνα μοτοσυκλέττας έχουν δηλώσει οι Δ. Μαραγκουδάκης (Τραϊόμφ), Κατσούλος Γ. (Καβασάκι) και Εμμ. Μανιουδάκης (Γιαμάχα).

Στο νικητή μεταξύ των Κρητών οδηγών ο Δήμαρχος Χανίων θ’ απονείμη κύπελλον.
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι την 6ην Αυγούστου, 9μ.μ. Περισσότερες πληροφορίαι παρέχονται είς τους ενδιαφερόμενους παρά του κ. Φραντζεσκάκη τηλ. 25,…

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (5-7 μ.μ.) είς την πλατείαν Δικαστηρίων θα γίνουν αγώνες δεξιοτεχνίας στους οποίους δύναται να λάβουν μέρος όσοι οδηγοί επιθυμούν»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα