Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

1971: Διάκρισις Χανιώτισσας επιστήμονος

Η στήλη των “Χανιώτικων νέων” Χανιώτες του εξωτερικού, έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους αναγνώστες της εφημερίδας, καθώς προβάλει Χανιώτες και Χανιώτισσες οι οποίοι διακρίνονται σε διάφορους τομείς σε χώρες του εξωτερικού.

Σήμερα, μέσα από την στήλη μας, γυρνάμε τον χρόνο πίσω στο μακρινό 1971 και συγκεκριμένα στις 28 Ιανουαρίου εκείνου του έτους όπου διαβάζουμε για την διάκριση μίας Χανιώτισσας επιστήμονα στη Γαλλία.

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της εποχής «Μια Χανιωτοπούλα, γεννημένη και αναθρεμένη στα Χανιά, η Κατερίνα Ι. Μαυριγιαννάκη πτυχιούχος της Αρχαιολογίας, ανακηρύχθηκε, πριν από λίγους μήνες, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Σορβόννης».

Συνεχίζοντας γράφει ο συντάκτης του άρθρου «Η Κατερίνα Μαυριγιαννάκη, εργάστηκε μ’ επιμονή συνέχεια οχτώ χρόνια στο Ίδρυμα Ερευνών της Γαλλίας και στην Ιταλία πάνω στο θέμα “Δυτική Κρήτη στη Μινωική εποχή”. Με τη μελέτη της αυτή, που εγκρίθηκε από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και για την οποία της απονεμήθηκε ο Διδακτορικός τίτλος, η Κατερίνα Μαυριγιαννάκη θέλησε να εκφράση την ευγνωμοσύνη και την αγάπη της στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Δυτική Κρήτη. Ηδη συνεχίζει τις έρευνες και τις μελέτες πάνω στο ίδιο θέμα».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα