Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

1968: Νέον τουριστικόν συγκρότημα είς Κρήτην ιδρύεται ὑπό Σουηδῆς ἐπιχειρηματίου

55 χρόνια πριν και στο φύλλο της εφημερίδας διαβάζουμε για μία μεγάλη -για τα δεδομένα της εποχής- τουριστική επένδυση στην περιοχή της Ελούντας.
Μάλιστα, η επένδυση επρόκειτο να γίνει -σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εποχής- από γυναίκα επιχειρηματία από τη Σουηδία.
Διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της εποχής «μία Σουηδή επιχειρηματίας, η κ. “Αϊνα Λίντμπεργκ, που έχει την έδρα τῶν ἐπιχειρήσεων εἰς τὸ Γκότεμπουργκ, αποφασίζει να επεκτείνη την δραστηριότητά της εἰς τὸν τουριστικόν τομέα καί εἰς τήν Έλλάδα.
Σύμφωνα με την άδεια που τῆς παρεχωρήθη ἀπὸ τὰ ἁρμόδια υπουργεία, ἡ κ. Λίντμπεργκ πρόκειται να εισαγάγη δύο έκατομμύρια κορώνες (400.000 δολλάρια) για την δημιουργία στην Ελούντα Αγίου Νικολάου Κρήτης ξενοδοχειακών επιχειρήσεων δυναμικότητας 200 600 κλινών. Το τουριστικό συγκρότημα θα περιλαμβάνη ἐκτός ἀπό ἕνα ξενοδοχείο πολυτελείας 70 κλινών, μπαγκαλόους, παραθεριστικές επαύλεις, εστιατόρια, κέντρα αναψυχής και έγκαταστάσεις θαλασσίων σπόρ.
Η κ. Λίντμπεργκ που πέρασε πέρυσι το καλοκαίρι στην Κρήτη και έγοητεύθη ἀπό τίς φυσικές της καλλονές θὰ ἀναλάβη διαφημιστική εκστρατεία στην πατρίδα της για την προσέλκυσι Σουηδών τουριστών και μια από τις γραφικώτερες περιοχές της Μεσογείου.
Υπολογίζει ὅτι τὸ 60% τουλάχιστον της τουριστικής πελατείας τη θα προέρχεται ἔτσι ἀπό τή Σουηδία».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα