Για την άφιξη του Ουίνστον Τσόρτσιλ στα Χανιά, µαζί µε τον µεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση διαβάζουµε στο φύλλο της εφηµερίδας “Κήρυξ” της 21ης Ιουλίου 1960.
Αναφέρει µεταξύ άλλων το ρεπορτάζ της εποχής «Την 3 µ.µ. µε χθες κατέπλευσεν εἰς του λιµένα Σούδας ή θαλαµηγός του κ. Ωνάση ‘‘Χριστίνα’’, της οποίας επέβαινον ὁ τέως πρωθυπουργός της Αγγλίας σέρ Ουίστων Τσώρτσιλ και ή Λαίδη Τσώρτσιλ και άλλοι προσκεκληµένοι του κ. Ωνάση. Μεταξύ αυτών, συγκαταλέγεται και η διάσηµος Αγγλίς χορεύτρια Μαργκότ Φοντέυν µετά του συζύγου της Παναµέζου διπλωµάτου σενιόρ Αρρίας. Ο κ. Ωνάσης δεν επέβαινε της θαλαµηγού του, αφίκετο δε δι’ ιδιαίτερου αεροπλάνου της «Ολυµπιακής» είς το αεροδρόµιον Σούδας, εκείθεν δε και περί ώραν 5.45 µ.µ. αφίκετο είς Σούδας.
Τον κ. Ωνάσην υπεδέχθη είς την µικράν, πρό του καφενείου Τζανέτη προβλήτα, ο ∆ήµαρχος Χανίων κ. Σκουλάς µετά µελών του ∆ηµοτ. Συµβουλίου και νεανίδων του Λυκείου Ελληνίδων. Ένα τέταρτον της ώρας πρό της αφίξεως του κ. Ωνάση, αφίκετο είς Σούδαν ο κ. Σοφ. Βενιζέλος συνοδευόµενος υπό της συζύγου του, του βουλευτού Ρεθύµνης κ. Π. Βαρδινογιάννη, του κ. Αλ. Μινωτή, του κ. Γεωρ. Μοάτσου και τινών φίλων του».
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας.
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.


