Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

1951: Κατέπλευσεν Αμερικ. Στόλος είς την Σούδαν

Σήμερα μέσα από το Αρχείο των “Χανιώτικων νέων”, ανοίγουμε νέο παράθυρο στις τοπικές -και όχι μόνο- ειδήσεις από το παρελθόν.
Για πρώτη φορά στη στήλη μας, αναδημοσιεύουμε μία είδηση η οποία είχε δημοσιευθεί πριν από 71 χρόνια στην εφημερίδα “Κύρηξ” της 4ης Μαρτίου 1951 και αφορά στον κατάπλου της 6ης Μοίρας του αμερικανικού στόλου στο λιμάνι της Σούδας.
Διαβάζουμε σχετικά «Την 8.30 π.μ. της χθές κατέπλευσεν είς Σούδαν το καταδρομικόν “Ρόνσκυ” ναυαρχίς της 6ης Μοίρας του Αμερικανικού στόλου, το καταδρομικόν “Κολόμβος” και εν υποβρύχιον την δέ 3.30 απογευματινήν 5 αντιτορπιλικά ανήκοντα είς την ίδια μοίραν.
Την 10.30 π.μ. ο ναύαρχος κ. Όλσεν, επεσκέφθη τον αναπληρωτήν του απουσιάζοντος Γεν. Διοικητού κ. Βούρον, τον Νομάρχην κ. Κακούρην, τον Δήμαρχον κ. Τσιλιγκερίδην και τον Μέραρχον στρατηγόν κ. Παπαγεωργίου, οι οποίοι ανταπέδωκον την επίσκεψιν το απόγευμα.
Καθώς πληροφορούμεθα την προσεχή Πέμπτην αναμένεται είς Σούδαν το αεροπλανοφόρον «Ρόϊτ» μετά δύο αντιτορπιλλικών. Αί ασκήσεις του στόλου άρχονται αύριον το πρωί».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα