Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

1919 και πέρα…

Αυτό θα είναι παγκόσμια δύσκολο και επικίνδυνο και ιδιαίτερα για την Ελλάδα, διεθνώς  στην Ελληνική Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών και πολλά άλλα κρίσιμα προβλήματα.
Ομως, βασικά η Ευρωπαϊκή Ένωση συμπιέζεται για Γερμανική κυριαρχία, με αντίδραση των ισχυρών μελών της ΕΕ: Γαλλία, Βρετανία, Ισπανία, Ιταλία για παραπομπή τους στην Ε με διατήρηση σε κρίσιμα θέματα της εθνικής τους οντότητας, απέναντι στην Γερμανική κυριαρχία των Βρυξελλών. Όπως την βιώνει εδώ και τόσα χρόνια η κανονιστική Ευρώπη της υπερισχύος της γερμανικής καγκελαρίας, ιδιαίτερα της οκταετίας της κυρίας Μέρκελ, η οποία με τον σκληρό υπουργό οικονομικών άσκησε μια ζημιογόνο οικονομική πολιτική υπέρ των γερμανικών συμφερόντων και των άλλων χωρών του ευρώ.

Η ΣΑΠΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟΥ ΜΑΑΣΤΡΙΧ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ
Με καταστροφική την οικονομική υπόσταση χωρών, όπως η Ελλάδα που δεν ανταποκρινότανε στους σκληρούς κανόνες του Μάαστριχ, όπως είχε γραφεί, στο σπουδαίο βιβλίο Η ΣΑΠΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, αυτή η ΚΑΡΔΙΑ σάπισε την Ελληνική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ την οποία, μαζί  με το Νομισματικό Ταμείο την βύθισαν στη  φουρτουνιασμένη θάλασσα των Δανειστών και των κάθε είδους εκμεταλλευτών και καταχραστών ξένων και ντόπιων. Μια απάνθρωπη «Κανονιστική» Ευρω-Γερμανική πολιτική η οποία χαρακτηρίζεται ότι, οδηγεί σε καταστάσεις ενός Νέου Ράϊχ,  με Δημοκρατικοφανή μορφή του ηλεκτρονικού ολοκληρωτισμού και του τρομοκρατικοτζιχαντισμού, που οργανώνεται στην Τουρκία ακόμα και με φορείς φιλανθρωπικής μορφής, όπως αποκάλυψαν πρόσφατα εκθέσεις Ολλανδικών υπηρεσιών.

Ο ΔΡΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Συγκεκριμένα στις 5 Νοεμβρίου 2018 οι υπηρεσίες πληροφοριών της Ολλανδίας έδωσαν στη δημοσιότητα μια έκθεση με τίτλο «Η κληρονομιά της Συρίας» με την παγκόσμια Τζιχάντ να απειλεί με νέο κύμα τρομοκρατίας την ΕΥΡΩΠΗ κ.λπ., κ.λπ. (στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ/Τεύχος 15-12-2018 σελ. 13-15).
Για να δημοσιεύσει στην εντιτόριαλ 1η σελίδα στο ίδιο τεύχος ένα δραματικό τίτλο:
ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ
κάτω από τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης πάνω στην οποία σηματοδοτούνται οι αστραπές της κατάρρευσής της.
Με το κύριο άρθρο της έκδοσης να επισημαίνονται λόγοι αυτής της κατάρρευσης. Για την ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού της εφημερίδας «Χανιώτικα Νέα» αναφερόμαστε σε κρίσιμα αποσπάσματα ως κάτωθι:

Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ
Τα μαντάτα για την ήπειρο που δημιούργησε τον Δυτικό πολιτισμό και όπου δημιουργήθηκε ο κυρίαρχος τρόπος αντίληψης και λειτουργίας του σημερινού κόσμου «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ».
Η Ευρώπη της αρχαίας Ελλάδας, της Ρώμης και του Χριστιανισμού, της αναγέννησης, της βιομηχανικής επανάστασης, μπελ επόκ, της μεταπολεμικής ειρήνης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, του κοινωνικού κράτους και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δείχνει να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας παγκόσμιας πραγματικότητας.
Τα συμπτώματα είναι εμφανή σε όλα τα επίπεδα, και το χειρότερο δείχνει να αδυνατεί, να διαχειριστεί τον ίδιο της τον εαυτό.
Ο βασικότερος, ίσως λόγος που  η γηραιά ήπειρος ειναι σε αυτή την κατάσταση οφείλεται στο  ότι αυτή ετεροπροσδιορίζεται στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης. Συμπεριφέρεται ως κομπάρσος και μίμος σ’ ένα έργο όπου οι πρωταγωνιστές όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα δεν την βλέπουν εκ προοιμίου με αυτή τη ματιά, γιατί προσπαθεί σε πολλές περιπτώσεις, με έναν αυτοκαταστροφικό Γενιτσαρισμό να γίνει πιο Νεοφιλελεύθερη.

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ
Όχι να ακλουθούν τους θεωρητικούς της σχολής του Σικάγου γιατί όλα αυτά απέναντι με στόχο την επιβίωσή της απέναντι στους ανταγωνιστές της. Με την Ευρώπη παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις, να έχει προ πολλού ξεχάσει να αντιλαμβάνεται την υπόστασή της ως πρωτοπόρου του παγκόσμιου γίγνεσθαι (όπως είπε με μεγάλη έμφαση ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στην αγόρευσή του στη σημαντική τελετή των Θεοφανείων στη Σύρο (που έγινε για λόγους συμβολικής απάντησης) σε όλες τις σύγχρονες τουρκικές απειλές.
Για να καταλήξει αυτό το σημαντικό κείμενο, ότι υπάρχει λύση, όσο είναι ακόμη καιρός, που ολόκληρη η Ευρώπη και τα κράτη της πρέπει μνα αλλάξουν ρότα και να επιστρέψουν στις ιδρυτικές της αρχές και όλα τα κράτη μαζί να επαναφέρουν την κουλτούρα του ανθρωπισμού και όχι μόνο με τους όρους που επιβάλλει ο νέος ψηφιακός κόσμος.

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΜΥΖΟΥΝ ΕΩΣ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ
Για να τονισθεί με έμφαση ότι σ’ αυτό τον κόσμο η Ευρώπη βρίσκεται σε ώρα μηδέν, τόσο με τη Γαλλική εξέγερση την βαριά ιταλική οικονομική κρίση που αποτελεί «βόμβα» για όλη την Ευρώπη.
Παράλληλα με τους Ευρωπαϊκούς κινδύνους από την οκταετή Μερκελική πολιτική του Σοεμπλισμού  και της αγνοουμένης από το 1959 συμφωνίας που έδινε χάρη στη συζήτηση στη Βουλή του νόμου (4016/1959) σε εγκληματία πολέμου. Για να καταγραφούν οι διαχρονικές πρακτικές συμπεριφοράς δύο παραδοσιακών προστατών του ελληνισμού: ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΩΝ, όπου  τόσο οι μεν όσο και οι δε απομυζούν την Ελλάδα μέχρι τη διάλυσή της, όπως πραγματοποιήθηκε ήδη.
Αλλά, αυτή η πολιτική εφαρμόστηκε (αμερικανο-γερμανικά) για τον έλεγχο ολόκληρης της Ευρώπης, ώσπου αυτή έφθασε στη μεγάλη πυρηνική κρίση, αλλά και στη σημερινή πολλαπλή αδιέξοδη κατάσταση.

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Παρ’ όλη αυτή την αμερικανο-γερμανική συνεργασία, προείχε η Αμερικανο-ΥΠΕΡΟΧΗ, χρησιμοποιούσε για την δική της δύναμη, ιδιαίτερα από το τέλος της δεκαετίας του ’60, όπου οι Αμερικανοί επισημάνανε με τους ισχυρούς δορυφόρους τους ενεργειακά κοιτάσματα στο Βόρειο Αιγαίο. Για να  αρχίσει η διαδικασία διχοτόμησης του Αιγαίου και να φθάσει η Ελλάδα σε ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ όπως και η ΕΥΡΩΠΗ ΣΗΜΕΡΑ.
Με τον τωρινό ερχομό της Καγκελαρίου κυρίας Μέρκελ επιδιώκεται η διασφάλιση στα δανειακά ευρώ των  Γερμανών και τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα.
Με συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης, καθώς και αρχηγούς των άλλων ελληνικών κομμάτων.

Όμως, Όμως, Όμως
Αρχές του 2019 εμφανίστηκαν μεθοδευμένα μιντιακά, διεθνή και ελληνικά σχόλια για πρωτόγνωρα διεθνή, ευρωπαϊκά, βαλκανικά και ελληνικά γεγονότα….
Όπως, «η καρατόμηση» του πλανητάρχη Ντόναλτ Τραμπ, αλλά και η ευκολία με την οποία ο Πρόεδρος Τραμπ καρατομεί κορυφαίους υπουργούς και ισχυρούς αξιωματούχους του,  όπως ο αρχηγός του F.B.I.. Επίσης, αποτέλεσε παναμερικανική – ευρωπαϊκή – βαλκανική κ.λπ. έκπληξη ότι αποφάσισε πρόσφατα την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία για να αφήσει την κρίσιμη αυτή περιοχή στην υπερεξουσία του τούρκου πρόεδρου Ταγίπ Ερντογάν…
Πάντως ο Έλληνας πρωθυπουργός ανησυχεί, παραμένει και είναι έτοιμος προς το τέλος Ιανουαρίου για τη δική του ΕΚΠΛΗΞΗ!
Για να χαρακτηρίσουν φορείς του Νέου τύπου προπαγανδισμού  το 1919 ως έτος ΟΛΕΘΡΟΥ, σε παγκόσμια κλίμακα, σε ευρωπαϊκή κλίμακα και ιδιαίτερα σε ελληνική.
Για να μιλήσουν για εθνικό ακρωτηριασμό, για επιστροφή στη δραχμή, για ειδικά δικαστήρια και εμφύλιο πόλεμο. Πόλεμο μίσους για εκλογές και ακόμα, δυστυχώς, για σενάρια, στη Νέα χρονιά, «Ελληνοτουρκικού πολέμου».
Όμως σε όλα αυτά τα ολεθριακά διαχεόμενα νεοπροπαγανδιστικά μελλούμενα μέσα στο 2019, θα υπάρξουν δραματικές συνέπειες για αυτό το έτος και για το μέλλον. Για να διερωτηθούμε: Πόσο και ποιοι σε διεθνή, ευρωπαϊκή, βαλκανική, τουρκο-επικυριαρχική κλίμακα θα αντέξουν, ακόμα και με «αποκεφαλισμό» του Πρόεδρου ΤΡΑΜΠ από την Αμερικανική ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Για να προσθέσουμε εμείς ό,τι: Πρέπει κόμματα, κοινωνικοί φορείς και ξένοι  διαφθορείς είναι ανάγκη να αποκλείσουν την όποια εμφύλια κρίση γιατί έχουμε νοιώσει τις τραγικές συνέπειές της πολλές φορές.

ΤΟ 2019 ΑΝΟΙΓΕΙ ΔΙΑΠΛΑΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥΕΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ
Όμως, αυτή η εμφύλια κρίση προάγεται να επιβληθεί ως δεδομένη κατάσταση στις νέες ελληνικές εξελίξεις.
Τόσο με το σοβαρό θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών που θα εντείνει και τις νέες πολιτικές εξελίξεις μέσα στα ευρύτερα πλαίσια των πολλών απειλών (ακόμα και πολεμικών) για να καταστεί, για την Ελλάδα ακόμα δυσκολότερο το 2019, όπως και μέσα στην Βαλκανική, στην ασιατική, στην άπω ανατολική, αλλά και στην Ευρώπη και στην επικυρίαρχη Αμερική…
Για να ζούμε εμείς και όλοι οι Λαοί σε υψηλή επικινδυνότητα στο 2019 που προεκτείνεται στην εντελώς αβέβαιη εικοσαετία, ακόμα και πιο πέρα…….


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα