Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δήλωση Ρίζου για το Δημοτικό Συμβούλιο

Την έντονη αντίδραση του δημοτικού συμβούλου – εκλεγμένου με την “Ανταρσία στα Χανιά” Σεραφείμ Ρίζου, προκάλεσαν όσα διαδραματίστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων της Κυριακής.
Αναλυτικά σε γραπτή του δήλωση ο κ. Ρίζος αναφέρει:
«Με τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ολοκληρώθηκε το πραξικόπημα των μηχανισμών που είδαμε να ξετυλίγεται τις προηγούμενες ημέρες. Οι φιλοκυβερνητικές παρατάξεις επέβαλαν μέσω της σχέσης που έχουν με τους διορισμένους μηχανισμούς του κράτους την επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας για την αντιπροσωπεία στην ΠΕΔ.
Οι καθεστωτικές δυνάμεις που έχουν τεράστια ευθύνη για την κατάσταση της χώρας αλλά και της πόλης, κάλυψαν την ανευθυνότητά τους χρησιμοποιώντας ψέματα, αλλά και τις δυνατότητες που τους δίνει ένας αντιδημοκρατικός νόμος, ο «Καλλικράτης».
Επιβεβαίωσαν τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για αυτοδιοικητικούς υπαλλήλους μιας κυβέρνησης που έχει παραβιάσει κάθε έννοια δημοκρατίας, μετατρέποντας το Σύνταγμα σε κουρελόχαρτο, κυβερνώντας με διατάγματα, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και επιστρατεύσεις. Μάλιστα είχαν το θράσος, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, να αποκαλέσουν τη διαδικασία αυτή «προστασία της δημοκρατίας».
Τόσο η άποψη τους όσο και η πρακτική τους είναι άκρως επικίνδυνες. Προστάτης της δημοκρατίας δεν είναι κανένας διορισμένος υπάλληλος της κυβέρνησης και κανένα στέλεχος των κυβερνητικών κομμάτων. Προστάτης της δημοκρατίας είναι ο λαός που με τους αγώνες του την επέβαλε και που σήμερα την υπερασπίζει απέναντι σε κυβέρνηση, μνημόνια και νεοναζί.
Η δημοτική αρχή θεωρούμε ότι έχει ευθύνη γιατί δεν συγκρούστηκε με αυτές τις αντιλήψεις. Στο επόμενο διάστημα κινδυνεύει να βρεθεί όμηρη σε πολύ πιο σοβαρούς παρόμοιους εκβιασμούς.
Η Ανταρσία στα Χανιά, με τη σημερινή διαδικασία επιβεβαιώθηκε σε αυτό που έλεγε προεκλογικά. Ότι δεν φτάνει μια απλή αλλαγή των εκλογικών συσχετισμών. Χρειάζονται πολύ βαθύτερες αλλαγές για να υπάρξει πραγματική αλλαγή στις ζωές των ανθρώπων. Οι αγώνες της εργαζόμενης πλειοψηφίας είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να τις επιβάλλει. Σε αυτή θα στηριχθούμε».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα