Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

17/1/1995: Μικρά προβλήματα στις συγκοινωνίες από την κακοκαιρία

» Ειδήσεις από το παρελθόν, όπως παρουσιάστηκαν μέσα από τις σελίδες των “Χ.ν.”

Σας καλωσορίζουμε… “Στο Αρχείο” των “Χανιώτικων νέων”. Μέσα από αυτή τη στήλη μας, θα σας παρουσιάζουμε ειδήσεις τοπικές και όχι μόνο, από το πλούσιο αρχείο της εφημερίδας των “Χανιώτικων νέων”. Ειδήσεις του παρελθόντος, που κάποιες φορές έχουν… τρομακτική ομοιότητα με το σήμερα, είτε μας έκαναν εντύπωση διαβάζοντάς τις.

Είναι το κρύο… “τσουχτερό” από χθες στα Χανιά, ενώ τα πρώτα χιόνια έπεσαν όχι μόνο στον Ομαλό αλλά και σε άλλες ορεινές περιοχές του νομού Χανίων.

26 χρόνια πριν τέτοιες ημέρες, μία άλλη κακοκαιρία, “αβάπτιστη” έπληττε τον νομό Χανίων όπως διαβάζουμε στο φύλλο της 17ης Ιανουαρίου του 1995.

Διαβάζουμε στο ρεπορτάζ με τίτλο “Μικρά προβλήματα στις συγκοινωνίες από την κακοκαιρία” «Κύμα κακοκαιρίας πλήττει από προχθές το πρωί τον νομό Χανίων, με κύρια χαρακτηριστικά το δυνατό κρύο, τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και τις σποραδικές βροχές».
Όπως αναφέρει στην συνέχεια ο συντάκτης του άρθρου «Από τις χιονοπτώσεις έκλεισε τρεις φορές ο δρόμος προς τον Ομαλό (το πρωί και το απόγευμα της Κυριακής και τις χθεσινές πρωινές ώρες) και για τη διάνοιξή του χρειάστηκε η επέμβαση των μηχανημάτων της Νομαρχίας. Επίσης, λόγω κατολισθήσεων, έκλεισαν κοινοτικοί δρόμοι προς τη Σκάφη και τα Μεσαύλια Σελίνου και για την αποκατάστασή των επενέβησαν συνεργεία της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσίων Χανίων.»

Οσον αφορά τα ακτοπλοϊκά και τα αεροπορικά δρομολόγια όπως ενημερώνει ο συντάκτης του άρθρου «εξαιτίας, εξάλλου, των δυνατών ανέμων έντασης 9 μποφόρ που έπνεαν στο Κρητικό Πέλαγος απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από το λιμάνι της Σούδας προς τον Πειραιά και αντίστροφα, ενώ αντίθετα κανονικά εκτελέστηκαν τα δρομολόγια της Ολυμπιακής».

Τέλος, διαβάζουμε πως «λόγω θαλασσοταραχής αποκλεισμένη παρέμενε χθες η Γαύδος, ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην ηλεκτροδότησή της, αφού τέθηκαν εκτός λειτουργίας οι γεννήτριες και παράλληλα από έλλειψη ηλιοφάνειας, δεν λειτούργησε ο ηλεκτρικός σταθμός».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες