Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022

135 Όχι

Κύριε διευθυντά,

σε άρθρο της εφημερίδας σας “Χανιώτικα Νέα”, το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, αναφέρεστε για τις έντονες προσπάθειες και αντιδράσεις 135 πολιτών που με πληρεξούσιο δικηγόρο τον κ. Ντερμανάκη, έστειλε προς τη δημοτική αρχή εξώδικο με 135 υπογραφές κατά της απόφασης ανάπλασης του Δημοτικού κήπου και απομάκρυνσης των ζώων που υπάρχουν σε αυτόν.

Και παλαιότερα με επιστολή μου στην έγκριτη εφημερίδα σας αναφέρθηκα και εγώ στο θέμα της ανάπλασης του Δημοτικού Κήπου.

Βέβαια χρειάζεται να αναβαθμιστεί ο χώρος. Επιβάλλεται να εκσυχρονισθεί όλος ο χώρος. Παιδικές χαρές, παγκάκια, διάδρομοι δίχως λακκούβες, ο χώρος των ζώων, όπως επίσης και η μικρή λιμνούλα.

Υπάρχει όμως διαφορά στην αναβάθμιση με την κατάργηση. Στην απόφαση της απομάκρυνσης των ζώων δεν είναι τα 135 όχι που υπέβαλε ο κ. Ντερμανάκης. Θεωρώ ότι είναι όλοι οι Χανιώτες που θέλουν τον “ΚΗΠΟ” όπως τον ζήσαμε τόσα χρόνια τώρα.

Βελτιώνουμε σαφώς. Δεν καταργούμε.

Ο χώρος των ζώων μπορεί να αναβαθμιστεί με καλαίσθητους χώρους ανάλογους με τις ανάγκες διαβίωσής των, να θυμίζουν το φυσικό περιβάλλον (σπηλιές με πέτρα, τρεχούμενα νερά, θάμνους) που με σύγχρονο τρόπο καθαρισμού να αποτελούν μία όαση των ζώων που έχουν μεγαλώσει σε αυτό τον χώρο και που η ύπαρξή των θα δίνει χαρά σε μικρούς και μεγάλους όπως γίνεται τόσα χρόνια τώρα και όπως γίνεται σε όλα τα πάρκα μικρά ή μεγάλα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η όμορφη γραφική λιμνούλα με τις πάπιες και τους κατάλευκους κύκνους ήταν το σήμα κατατεθέν των μικρών παιδιών. Όταν πριν από 47 χρόνια με τις κόρες μου και μετέπειτα με τα εγγόνια μου πηγαίναμε στις “πάπιες ” η έγνοια των παιδιών ήταν να να πάρουν λίγο ψωμάκι ή σποράκια για να ταΐσουν τις πάπιες και τα περιστέρια. Τι πιο όμορφο για τα παιδιά και τους μεγάλους. Μία ανάπαυλα μέσα στο κέντρο της πόλης ειδικά τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού.

Πόσο ενοχλεί μία όμορφη λιμνούλα με καθαρό νερό, γραφικά γεφυράκια και παραμυθένια μικρά σπιτάκια με κεραμίδι, καταφύγιο των πτηνών;

Φροντίδα σε όλα τα δέντρα, σημαντικός πνεύμονας της πόλης και συντονισμένες ενέργειες προς υλοποίηση αυτών. Κάτι τέτοιο θέλουμε όλοι οι Χανιώτες. Να απολαμβάνουμε ένα χώρο, με το ιστορικό “καφέ” κέντρο συνάντησης και αναψυχής, κέντρο εκδηλώσεων χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του κ. Βασίλη Σταθάκη που δεν σταματάει να μας εκπλήσσει καθημερινά με κάτι πρωτοποριακό. Αν θυμάμαι καλά και παλαιότερα ο κ. Σταθάκης έκανε κάποιες προτάσεις στην δημοτική αρχή. Σίγουρα η γνώση του βαραίνει γιατί και δραστήριος είναι και γνωρίζει καλά σε συνδυασμό με τον ιστορικό καφέ “Κήπος” τι θα άρμοζε.

Τα 135 ΌΧΙ γίνονται 136, μαζί με το δικό μου και σίγουρα χιλιάδες ακόμη όχι, από πολλούς Χανιώτες. Θεωρώ ότι η Δημοτική αρχή θα λάβει υπόψιν της, τις γνώμες των δημοτών και θα βρει την σωστή λύση. Οτιδήποτε προκύψει, με σύνεση και καλή διάθεση έχει την λύση του.

Μαριάννα Μαυροματάκη

Υστερόγραφο:

Η επιστολή μου αυτή γράφτηκε πριν το δημοσίευμα της Δευτέρας “Κήπος ήταν και πάει”.
Τα ζώα δυστυχώς μεταφέρθηκαν. Ακόμη υπάρχει χρόνος για μία δεύτερη σκέψη…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα