Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

“Δεν πρόκειται να επιβληθούν νέα μέτρα σε μισθούς και συντάξεις”

WEB ONLY
Δεν πρόκειται να επιβληθούν νέοι περιορισμοί σε εισοδήματα, μισθούς και συντάξεις, τόνισε από το Ηράκλειο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αλλάξει το κράτος.
 
«Οι θυσίες ήταν μεγάλες και χρειάζεται ακόμη ένα διάστημα να εφαρμόσουμε δύσκολες πολιτικές. Αλλά η Ελλάδα δεν αντέχει νέα δημοσιονομικά μέτρα, δεν αντέχει ο κόσμος νέους εισοδηματικούς περιορισμούς. Δεν πρόκειται να επιβληθούν νέοι περιορισμοί σε εισοδήματα, σε μισθούς και συντάξεις. Αυτό που πρέπει είναι να αλλάξουμε το κράτος. Να ανταποκριθούμε στην κραυγή της αγωνίας της κοινωνίας που θέλει άλλο κράτος, κι εκεί πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος εμφανίσθηκε αισιόδοξος για τα θέματα της αγοράς και του τουρισμού και επεσήμανε ότι «βασικό μας μέλημα είναι να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις, επισημαίνοντας ότι «χωρίς την ανακεφαλαιοποίηση δεν θα μπορούσαμε να στηρίξουμε τη μεσαία και μικρή επιχείρηση».«Η στήριξη των επιχειρήσεων στηρίζει την απασχόληση» πρόσθεσε.
 
Υπογράμμισε ότι «δώσαμε αγώνα με την τρόικα για να μείνει ζωντανή η συζήτηση για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση».
 
Αναφερόμενος στην υστέρηση εσόδων, είπε ότι είναι υπολογισμένη και υποστήριξε ότι οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε τεχνικά αίτια. Δηλαδή, όπως εξήγησε, στο γεγονός ότι έχει καθυστερήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και στο γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη εγγραφεί στον προϋπολογισμό ορισμένες δόσεις του δανείου.
 
Επίσης διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα από πλευράς εφαρμογής του προϋπολογισμού της κεντρικής κυβέρνησης, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χαλάρωσης.
 
Ερωτηθείς για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών, απάντησε ότι θα γίνει αξιολόγηση με αντικειμενικά κριτήρια και διαφάνεια, ενώ για τους δημοτικούς αστυνομικούς πρότεινε να ενταχθούν στη Διοικητική Αστυνομία, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και να καλύψουν τις ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης.
 
Για τη νέα Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση, παρατήρησε ότι τώρα κινείται σε ένα πρωταρχικό στάδιο. «Δεν είναι αυτό που θέλουμε, αυτό που φανταζόμαστε. Θα λειτουργήσει η Επιτροπή Προσωπικοτήτων, θα διαμορφώσει το νέο σχήμα, το οποίο δεν θα έχει καμία σχέση με πελατειακές σχέσεις και κομματικές λογικές του παρελθόντος» ανέφερε και κάλεσε τους εργαζομένους της πρώην ΕΡΤ να έρθουν στο μεταβατικό σχήμα που, όπως είπε, υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για να γίνει ομαλότερα η μετάβαση στο οριστικό σχήμα.
 
Μιλώντας για τις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με την Κρήτη, ο πρόεδρος του Κινήματος επεσήμανε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει στενούς ιστορικούς και συναισθηματικούς δεσμούς με την Κρήτη, θέλουμε να ξανακερδίσουμε αυτήν την επαφή πείθοντας τον κόσμο μας ότι αυτό ήταν το μόνο που μπορούσε να γίνει και που μπορεί να οδηγήσει με ασφαλή και δίκαιο τρόπο την Ελλάδα έξω από την κρίση».
 
Κατά τη συνάντηση του με φορείς και παράγοντες του τουρισμού, μίλησε για τις προοπτικές ανάπτυξης της Κρήτης, κάνοντας λόγο για αξιοποίηση όλων των μορφών του τουρισμού στο νησί και ιδιαιτέρα του Θρησκευτικού, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία ότι θα ανακάμψει και ο εσωτερικός τουρισμός.
 
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έφθασε το απόγευμα στο Ηράκλειο και είχε επαφές με κομματικές οργανώσεις αλλά και φορείς του τουρισμού, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Αρκαλοχώρι και αύριο το Ρέθυμνο και τα Χανιά ολοκληρώνοντας τη διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη.
 
Οι συναντήσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιηθήκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου, ενώ έξω απ? αυτό βρίσκονταν συγκεντρωμένοι διαμαρτυρόμενοι εκπαιδευτικοί.
 
Αύριο, Παρασκευή, σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ. Βενιζέλος θα επισκεφθεί το Ρέθυμνο και στις 10:30 θα έχει συνάντηση – συζήτηση με παραγωγικούς φορείς στην αίθουσα της αντιπεριφέρειας. Στις 18:00 θα συναντηθεί με στελέχη της ΝΕ Χανίων του ΠΑΣΟΚ, στις 19:00 θα επισκεφθεί την Αντιπεριφέρεια Χανίων και στις 19::45 μ.μ. θα μιλήσει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Χανίων.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα