To 11o Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο, που διοργανώνει το Συντονιστικό Οργανο Φαρμακευτικών Συλλόγων Κρήτης, με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων, θα διεξαχθεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου “Αρσενάλι”, στα Χανιά, από σήμερα έως και τις 17 Νοεμβρίου 2013. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με κεντρικό μήνυμα του συνεδρίου “Φαρμακεία για τον πολίτη”, μέσα από τις εισηγήσεις θα αναδειχθεί ο καθοριστικός ρόλος του φαρμακείου στον τομέα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και της υγείας γενικότερα, καθώς και η ουσιαστική συμβολή του φαρμακοποιού στο κοινωνικό περιβάλλον που δραστηριοποιείται.
Ξεχωριστή παρουσία στο συνέδριο σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι αυτή του δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου, ο οποίος και θα πραγματοποιήσει ομιλία αύριο το πρωί με θέμα “Εξομολόγηση ενός πρώην φαρμακοποιού”, αναφερόμενος στη φαρμακευτική κατάσταση σήμερα και τον ρόλο των φαρμακοποιών μέσα στην κοινωνία.
Επίσης, κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα συζητηθούν θέματα σχετικά με τα καινοτόμα φάρμακα, τις τρέχουσες εξελίξεις στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία, τους συνεταιρισμούς φαρμακείων, την αισθητική και συμβουλευτική δερματολογία στο φαρμακείο, τον πολύτιμο ρόλο του βοηθού φαρμακείου, κ.ά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση για φαρμακοποιούς και το κοινό των Χανίων, σήμερα το βράδυ στις 21:15. Πρόκειται για τη μουσική βραδιά με θέμα “Une femme, une voix…Μια γυναίκα, μια φωνή…” και τραγούδια του Jacques Βrel, της Barbara και της Edith Piaf.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου έχει ως εξής:
Σήμερα, Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013:
9 μ.μ.: Εναρκτήρια εκδήλωση, ανοικτή για τους φαρμακοποιούς και τους κατοίκους των Χανίων.
• Καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Φ.Σ. Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα.
• Μουσική βραδιά με τραγούδια τριών σπουδαίων εκπροσώπων του γαλλικού τραγουδιού, του Jacques Βrel, της Barbara και της Edith Piaf. “Une femme, une voix… Μια γυναίκα, μια φωνή…”
Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013
10 -10:30 π.μ.: Προσέλευση – καφές.
Χορηγός: ΣΥ.ΦΑ. Χανίων
10:30 – 11:00 π.μ.: Εναρξη – χαιρετισμοί
11:00 – 11:15 π.μ.: “Η πόλη των Χανίων στη διαδρομή των αιώνων”. Μανώλης Μανούσακας, ταξιδιωτικός συντάκτης.
11:15 – 11:30 π.μ.: Απονομή τιμητικής διάκρισης από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Χανίων στον καθηγητή, κ. Κωνσταντίνο Δεμέτζο.
Ομιλία του καθηγητή με θέμα “Καινοτόμα φάρμακα και καινοτομία στο σύστημα υγείας. Η συμβολή του φαρμακοποιού”.
11:30 – 12 μ.: “Εξομολόγηση ενός πρώην φαρμακοποιού” Στέλιος Κούλογλου, φαρμακοποιός – δημοσιογράφος.
12 – 12:45 μ.μ.: “Συνεταιρισμός φαρμακοποιών Κρήτης και Δωδεκανήσων. Νέες υπηρεσίες και προοπτικές για το συνεταιριστικό δίκτυο” Αντώνης Παπαδάκης, ταμίας Δ.Σ. ΣΥΦΑΚ, Χορηγός: ΣΥΦΑΚ.
12:45 – 13:30 μ.μ.: “Τρέχουσες εξελίξεις στην Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία”.
Βασίλειος Πενταφράγκας, διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων ELPEN, εντεταλμένος σύμβουλος Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ). Χορηγός: ELPEN
1:30 – 2:15 μ.μ.: “GCP Compounding Software: Το 1o λογισμικό καλών πρακτικών εφαρμογής και διαχείρισης του φαρμακευτικού εργαστηρίου είναι γεγονός”.
Κωνσταντίνος Κουλουρίδας, κλινικός φαρμακοποιός, GMP auditor.
Σάββας Κουλουρίδας, δικηγόρος φαρμακευτικής.
Οι φαρμακοποιοί που θα παρακολουθήσουν την παρουσίαση του λογισμικού θα έχουν τη δυνατότητα να γίνουν Kertus μέλη και να λάβουν το πρόγραμμα ΔΩΡΕΑΝ. Μπορείτε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στο info@kertus.gr με θέμα GCP Δήλωση Ενδιαφέροντος Παρουσίασης. Χορηγός: KERTUS
2:15 – 3 μ.μ.: “Univadis®: Μια ολοκληρωμένη πηγή πληροφόρησης για το σύγχρονο φαρμακείο”.
Νίκος Θασίτης, Univadis and Online Strategy & Solution Manager, MSD
Χορηγός: MSD.
3 μ.μ.: Ελαφρύ γεύμα.
5 – 5.30 μ.μ.: Προσέλευση – καφές.
Χορηγός: ΣΥ.ΦΑ. Χανίων
5:30-6:30μ.μ.:“Αποτελέσματα χορήγηση SPIRULINA (ARTHROSPIRA PLATENSIS) σε ασθενείς με δυσλιπιδαιμία και μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος (NAFLD)” . Δρ Ηλίας Ε. Μαζοκοπάκης, ειδικός παθολόγος – Δρ. Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης, επιμελητής Παθολογικής Κλινικής ΝΝΚ.
Χορηγός: Δίκτυο Ελληνικής Σπιρουλίνας.
6.30 – 7:30 μ.μ.: “Αισθητική και Συμβουλευτική Δερματολογία στο φαρμακείο”
Χρυσούλα Γκούσκου, φαρμακοποιός, Quality & Training manager. FREZYDERM ABEE. Χορηγός:FREZYDERM ΑΒΕΕ
7:30 – 9 μ.μ.: Στρογγυλό τραπέζι. “Φαρμακείο 2014: προκλήσεις και αντιμετώπιση”
Συμμετέχουν οι κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, πρόεδρος Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου,Τάσος Βάμβουκας, πρόεδρος Φ.Σ. Χανίων,Κώστας Καλδής, πρόεδρος Φ.Σ. Λασιθίου, Σήφης Σπαντιδάκης, πρόεδρος Φ.Σ. Ρεθύμνου, Γιάννης Τσικανδηλάκης, πρόεδρος Φ.Σ. Ηρακλείου,
11 μ.μ.: Συνάντηση για ποτό στον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Χανίων, Νεώριο Moro. Δωρεάν είσοδος με ένα ποτό.
Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013
10 – 10:15 π.μ.: Προσέλευση – καφές,
Χορηγός: ΣΥ.ΦΑ. Χανίων,
10:15 – 11 π.μ.: “Βοηθός φαρμακείου: ο πολύτιμος συνεργάτης του φαρμακοποιού”. Αλεξάνδρα Αντωνοπούλου, φαρμακοποιός, τακτικός εκλέκτορας του ΦΣΑ στον ΠΦΣ.
Χορηγός:TARGET PHARMA.
11 – 1:30 μ.μ.: Ενότητα “Οροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας του ελληνικού φαρμακείου”.
Συντονιστής: Γιάννης Κούνουπας, φαρμακοποιός, γεν. δ/ντής K.Provoli.
11 – 11:30 π.μ.: “Υπηρεσίες φαρμακείων: Με το βλέμμα μας στον ασθενή”.
Βασίλης Μπιρλιράκης, φαρμακοποιός Μ.Sc. Φαρμακευτική Φροντίδα & Φαρμακοθεραπεία, MBA – Ειδίκευση στις Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις.
11:30 – 12 μ.: “Η προστιθέμενη αξία του φαρμακοποιού στη θεραπευτική αλυσίδα και στην αλυσίδα διανομής ως μοχλός βιωσιμότητας”.
Λευτέρης Μαρίνος, φαρμακοποιός Μ.Sc. Φαρμακογνωσίας Βιοδραστικών Φυσικών Προϊόντων.
12 – 12:30μ.: “Νέες τάσεις στην αγορά του ελληνικού φαρμακείου.
Δρ Αλέξανδρος Δεληκούρας, σύμβουλος Επιχειρήσεων.
12:30 -1 μ.μ.: “Εταιρείες φαρμακείων”.
Τάσος Βάμβουκας, πρόεδρος Φ.Σ. Χανίων.
1 -1:30 μ.μ.: “Δημιουργία δικτύων φαρμακείων”.
Γιάννης Τσικανδηλάκης, πρόεδρος Φ.Σ. Ηρακλείου.
1:30-3 μ.μ.: Συμπεράσματα Συνεδρίου από τους προέδρους των Φ.Σ. Κρήτης.