Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Εκθεση ζωγραφικής της Γεωργίας Ζακυνθινάκη

Εκθεση ζωγραφικής της Γεωργίας Ζακυνθινάκη εγκαινιάζεται το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 7μ.μ. στην αίθουσα Τέχνης Β. Μυλωνογιάννη, Χαριλάου Τρικούπη 14 στα Χανιά.
Η Ζακυνθινάκη σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, στο εργαστήρι του Νίκου Κεσσανλή και γραφιστική στο ΤΕΙ Αθήνας, αλλά για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα εργάστηκε στον ΟΤΕ, χωρίς όμως ποτέ να σταματήσει να ζωγραφίζει. Από τότε που αποχώρησε από την υπηρεσία της έχει αφιερωθεί ξανά ολοκληρωτικά στη ζωγραφική δημιουργώντας σειρές από έργα αφηρημένα και ανθρωπομορφικά. Οπως γράφει χαρακτηριστικά στην παρουσίασή του ο επιμελητής της Εκθεσης Δρ. Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος:
«…Με την ίδια στάση των εξπρεσιονιστών δουλεύει η Ζακυνθινάκη, με ταχεία και πυρετική διεκπεραίωση όταν έρθει η δύσκολη εκείνη ώρα της αναμέτρησης με τον καμβά που κάνει το πορτρέτο να γίνεται λουλούδι και ένα αφηρημένο μοτίβο να εξελίσσεται, μέσα στον οίστρο της έμπνευσης, σε μια ανθρώπινη φιγούρα· τα όρια μεταξύ ανθρωπομορφισμού και αφαίρεσης είναι ρευστά διότι είναι τελικά η ίδια η ζωγραφική που μετρά, με την πάστα της, το χρώμα της, την πινελιά, το γρήγορο σχέδιο, τη φρενήρη σπάτουλα, τα λεπτά και μαλακά πινέλα της, τα ίχνη της και τα σταξίματά της που είναι ορατά χωρίς να δικαιολογούνται πάντα από τον ορατό κόσμο…»
Έργα της Ζακυνθινάκη έχουν πουληθεί σε δημοπρασίες του ΑΕΝΑΟΝ και έχουν τυπωθεί σε τηλεφωνικές κάρτες του ΟΤΕ. Εχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε όλη την Ελλάδα.
Η Εκθεση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 15 Μαρτίου και θα είναι ανοικτή για το κοινό 9π.μ. – 1μ.μ. και 6μ.μ. – 9μ.μ. κάθε μέρα εκτός Κυριακής.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα