Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Η Ελλάδα σε δεινή θέση περισφιγμένη από παντού απειλείται από παντού. Με παραπλανητικές μεθόδους σωτηρίας μάς ασκείται ένας εξουθενωτικός       -οικονομικός- καταπιεστικός πόλεμος για τον λαό μας, ο οποίος οδηγείται σε ανείπωτη εξουθένωση.
Με απόλυτους και απάνθρωπους τρόπους εκπτώχευσης, οικονομική υποδούλωση, πλειστηριασμού των περιουσιών μας, για να κάνουν ´ανταγωνιστική´ την οικονομία μας, την οποία ξένοι και δικοί μας την έχουν οδηγήσει στην αδιόρθωτη, σημερινή καταδίκη της. Ενώ, από το Δ.Ν.Τ. παραδέχονται τώρα, που μας έχουν καταστρέψει ότι ´ακολουθήθηκαν´ λανθασμένες ´μνημονιακές πολιτικές´. Ποιος φταίει, όμως, γι? αυτές και πού θα βρουν άκρη τα εκατομμύρια των Ελλήνων που ζουν τώρα τον χαμό τους, μέσα στον χαμό της δικής μας πατρίδας;
Μέσα όμως σ? αυτη την κατάσταση ο λαός, πλέον, αντιδρά, κατανοώντας πια την αλήθεια των πραγμάτων…
´Πατρίδα ποτέ δε σε θυμούμαι τόσο πεθαμένη, τόσο παραχωμένη/ σ? αγέρα και καπνό/…
Με τονα πόδι σε βάραθρο/ τ? άλλο σε βαλτοτόπι/ θεάσαι τη χημική διάλυση/ σε πτώμα πούναι δικό σου,
Αμορφο/ άδοξο/ να το βιάζει/ ο χρόνος´
(´Τυραννίες´, Δ. Κακαβελάκης, 1973)

Σε ολόκληρο το πλέγμα της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής, της κεντρικής και ανατολικής Ασίας καθώς και της Απω Ανατολής, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας, της Κεντρώας και της Νότιας Αφρικής κυριαρχεί μια απέραντη, απάνθρωπη πολεμική επαναστατική αναταραχή.
Μια κατάσταση που αναδιαμορφώνει τις γεωστρατηγικές και γεωοικονομικές πολιτικές της αμερικανικής υπερδύναμης, αλλά και άλλων αναδυόμενων που την ανταγωνίζονται ή την απειλούν. Κυρίως η Κίνα και η Ρωσία γεωστρατηγικά, αλλά και η Ινδία γεωοικονομικά. Η οποία ταυτόχρονα -με αμερικανική στήριξη- ενισχύει τη δυναμική της ως οικονομικό αντίβαρο στην κινεζική ανάπτυξη.
Με την Ευρώπη, τώρα, να αποδυναμώνεται λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Η οποία εντείνεται ευρωπαϊκά, λόγω της αντιπαράθεσης του ευρωπαϊκού Βορρά με τις χώρες του αραβικού Νότου με πρώτο θύμα την Ελλάδα. Η οποία εδώ και 3 χρόνια έχει γίνει τόσο για τις προβληματικές οικονομίες του ευρωπαϊκού νότου κυρίως, το κραυγαλέο παράδειγμα προς αποφυγή.

ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣ
Παρά το γεγονός ότι η γερμανική ευρωπαϊκή κυριαρχία σε συμβατική συνεργασία με τη Γαλλία (Γερμανογαλλικός άξονας) προσπαθούν με διάφορους τρόπους, αποπροσανατολισμούς, πιέσεις και εκβιασμούς να περισώσουν κατ? αρχή τη ζώνη του ευρώ και ευρύτερα την Ευρωπαϊκή Ενωση. Με κεντρικό στόχο (κυρίως της Γερμανίας) να μη διαμορφωθούν ανατροπές ισχύος απέναντι στη γερμανική επικυριαρχία. Μέσα από καταστάσεις που κυοφορούνται (α) από την αρνητική αγγλική στάση και (β) από τις αντιδράσεις των ευρωανατολικών χωρών για τα κρίσιμα οικονομικο-κοινωνικά αδιέξοδα που έχουν ήδη διαμορφωθεί γι? αυτές από τις πολιτικές της ευρωγερμανικής υπερ-ισχύος με συνταύτιση της Γαλλίας καθώς και όλων των άλλων -βόρειων ευρωπαϊκών χωρών- γερμανική επιρροή.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ
ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ;
Αυτή η κατάσταση δημιουργεί την αντίδραση υπερ-ενίσχυσης π.χ. της Πολωνίας, η οποία λέγεται (από διάφορους διεθνείς κύκλους στρατηγικών αναλύσεων) ότι στα προσεχή χρόνια, μάλλον, θα καταστεί χώρα πολιτικής και οικονομικής βαρύτητας απέναντι στις νέες συνθήκες που προωθεί η Ρωσία του Πούτιν, ο οποίος αποβλέπει σε μια ρωσική επαναδραστηριοποίηση στον ζωτικό χώρο των ευρωανατολικών χωρών.
Αυτών που κατά την κρίσιμη περίοδο του ψυχρού πολέμου υπαγόταν συνολικά στη Σοβιετική κυριαρχία και κατοχή, ως την ανατολική Γερμανία.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ           ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ, ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ
Πάντως, τώρα, η ένταση της συνεχιζόμενης πολεμικής κρίσης στη Συρία με διεύρυνση ενός τόσο απάνθρωπου εμφύλιου πολέμου και της νέας λαϊκής εξέγερσης στην Αίγυπτο καθιστούν εξαιρετικά αμφίβολη την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή με σοβαρούς κινδύνους για μια μεγαλύτερη και χρονίζουσα σύγκρουση τόσο στο εσωτερικό αυτών των χωρών, όσο και στη γενίκευση σε πιο ευρεία κλίμακα, των συγκρούσεων. Οι οποίες έχουν παράλληλους στόχους:
1) Την ολοκληρωμένη πολεμική ή κοινωνική εξέγερση, με επιβολή μέτρων καταναγκασμού και εξάρτησης και 2) τον απόλυτο γεωοικονομικό έλεγχο.

ΕΛΛΑΔΑ: ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ – ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ
Ειδικότερα για την Ελλάδα οι κοινωνικές εξεγέρσεις αναζωπυρώνονται λόγω μιας συνεχιζόμενης οικονομικής, ασφυκτικής καταπίεσης των Ελλήνων συνολικά και ξεχωριστά των διαφόρων επαγγελματικών και λειτουργικών τομέων της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.
Δείγμα αποφασιστικό αποτελέσανε οι απεργίες των εργαζομένων στα μαζικά μέσα συγκοινωνίας στην πρωτεύουσα, οι επιτάξεις κ.λπ.
Αν όμως, τώρα, εξεγερθούν, όπως παλιότερα οι αγρότες για διεκδίκηση των δικών τους συμφερόντων και στη συνέχεια ακολουθήσουν και άλλοι κλάδοι, τότε θα διαμορφωθεί ένα νέο κλίμα κοινωνικής έκρηξης, το οποίο δεν θα είναι ίσως εύκολα ελέγξιμο. Οσο κι αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε εμφατικά στα ομογενειακά Μ.Μ.Ε. της Νέας Υόρκης και στις δύο συνεντεύξεις του ότι ´το εθνικό μας νόμισμα είναι το ευρώ´.

ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΛΑΘΗ, ΟΜΩΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕ ΒΙΑ
Αυτή, βέβαια η απολυτότητα σε κατάσταση απόγνωσης για τους Ελληνες και τις Ελληνίδες εντείνει κοινωνική κρίση, παρά το γεγονός ότι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τις πρώτες εκλογές, κράτησε τη γραμμή της μη εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. Ισως όχι για να είναι συνταυτισμένες με τις ευρωτροϊκανές πολιτικές κακών ως σήμερα εφαρμογών (όπως άλλωστε το ομολόγησε ο ίδιος ο υπεύθυνος της τρόικας κ. Τόμσεν), αλλά από μια καθοριστικά ρεαλιστική αντιμετώπιση του κόμματός του απέναντι στη ζωή ή τη χαμοζωή των Ελλήνων για τα επόμενα τουλάχιστον 10 – 15 χρόνια ίσως και περισσότερα.

ΜΟΝΗ ΤΗΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΩΣΕΙ
Πάντως, παρά το γεγονός ότι η Ευρωζώνη δεν έχει ακόμα διασφαλίσει απόλυτα τη μη διάλυσή της, ο αγώνας των ισχυρών υποστηρικτών της εντείνει τη μάχη της ενίσχυσής της αντί της αποδυνάμωσης ή της διάλυσής της.
Αυτά τα 3 – 4 χρόνια που η κρίση μαίνεται έγιναν πλείστες όσες μεθοδεύσεις για να κερδηθεί η μάχη του ευρώ. Ακόμα όμως και η μάχη για τη μη διάλυση αυτής καθ? εαυτής της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η οποία με τη Γερμανία μπροστά δημιουργεί μύριες αντιδράσεις (από τους αδύνατους εταίρους) για τη γερμανική υπερκυριαρχία.
Ομως, στα τόσα όσα έχουν γραφτεί και λεχθεί για την ενίσχυση αντί την κατάρρευση του ευρωπαϊκού ονείρου υπήρξε και μια πρόταση για την ισχυρή εξαγωγικά Γερμανία.
Αυτή η πρόταση αφορά σε μια τολμηρή πρωτοβουλία της για να περισώσει τις μεγάλου χρέους οικονομίες όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία με κόστος 1.000 ευρώ εφ? άπαξ, για κάθε Γερμανό πολίτη. Ομως η Γερμανία δεν υπήρξε ποτέ γενναιόδωρη, όπως αποδεικνύεται και τώρα.
Ζητώντας, με πίεση σε βάρος του ελληνικού λαού και άλλων αδύνατων ευρωπαϊκών λαών, για να διασφαλίσει καταναγκαστικά τη μη κατάρρευση της Ευρωζώνης.
Η οποία, όμως, δεν αποκλείεται να οδηγηθεί στην κατάρρευση με τρομακτικές συνέπειες στην ίδια την Ευρώπη, την ίδια τη Γερμανία, την Αμερική και άλλες οικονομίες διεθνώς.

ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΣΦΙΓΜΕΝΗ ΟΛΕΘΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ…
Μέσα στο πλαίσιο μιας τόσο σκληρής και αβέβαιης πραγματικότητας οι γεωστρατηγικές και γεωοικονομικές, αλλά και οι γεω-ενεργειακές πολιτικές εντείνονται και πολεμικοποιούνται στις κρίσιμες και περιφλεγείς περιοχές Μ. Ανατολής, Ασίας, Αφρικής, Αιγύπτου, Βαλκανίων, Απω Ανατολής κ.λπ.
Η Αμερική επαγγέλεται ειρήνη και απεργάζεται πολεμικές συγκρούσεις και αναστατώσεις. Χωρίς να έχει τη βούληση να βάλει ΑΜΕΣΑ τέρμα στον τόσο απάνθρωπο πόλεμο στη Συρία και σε άλλες περιοχές. Σ? αυτή την οδυνηρή πραγματικότητα και προοπτική η Ελλάδα βρίσκεται σε ασφυκτικό κλοιό αλλότριων συμφερόντων και υπερ-συμφερόντων. Με πολλαπλών επίπεδων σύγχρονες αλώσεις της ελληνικής μας οντότητας.
Με έναν και μόνο στόχο (με εφιαλτική δικαιολογία) τη ΔΙΑΣΩΣΗ ΜΑΣ!
Μα ποια διάσωση, αφού ήδη με τόσες εγκληματικές ενέργειες μάς έχουν εξουθενώσει και μας οδηγούν στη δεινή επικυριαρχία -με ξεπούλημα των πάντων- σε Τούρκους, Μούρκους και Φούρκους κ.λπ. για να μας τελειώσουν οικονομικά κι αν χρειαστεί ακόμα και πολεμικά… να μας υποδουλώσει. Η πραγματικότητα είναι αυτή κι εμείς ΑΜΕΣΑ ας πάψουμε να εθελοτυφλούμε.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα