Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Αντιδράσεις για τη φορολογία αγροτών

Την έντονη αντίδραση της Γραμματείας Χανίων της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) προκαλεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, στο πλαίσιο του οποίου προβλέπεται η διατήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων από τους παραγωγούς.
Η ΠΑΣΥ κατηγορεί τον υπουργό Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρη, ότι επιχειρεί «να φτιασιδώσει την αντιαγροτική πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης» μέσα από τις πρόσφατες δηλώσεις του και διευκρινίζει:
«Ξεκίνησε κάνοντας λόγο για στροφή στην ποιοτική γεωργία, πράγμα που έχουν δηλώσει και όλοι οι προκάτοχοί του και στη συνέχεια ανέφερε ότι θα καταβληθεί το υπόλοιπο μισό των αγροτικών επιδοτήσεων του 2012 μετά τις 15 του Δεκέμβρη, ενώ υποσχέθηκε και επιδότηση στο επιτόκιο δανεισμού των αγροτών. Ανέφερε ότι γίνονται συζητήσεις με το Υπουργείο Οικονομικών για να μην κρατούν λογιστικά βιβλία οι μικροί παραγωγοί, χωρίς να διευκρινίσει ποιο θα είναι το όριο καθώς επίσης να φορολογούνται τα αγροτεμάχια όχι με την αντικειμενική αξία, αλλά ανάλογα με το τι καλλιεργείται, ενώ ακόμα πρόσθεσε πως δεν είναι σύμφωνος με την επιβολή οριζόντιων μέτρων στη φορολόγηση των αγροτών. Το θέμα όμως είναι πως η κυβέρνηση, που και ο Αθ. Τσαυτάρης υπηρετεί, έχει προαποφασίσει να επιβάλει εξοντωτική φορολογία στους φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους, οι οποίοι χρόνο με τον χρόνο βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται και τα φοροχαράτσια να αυξάνονται. Ακόμα είπε πως σύντομα σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα προστεθεί τροπολογία για να σταματήσει η παρακράτηση από τους αγρότες μέσω του ΕΛΓΑ για τη χρηματοδότηση των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων και πως εξαρτάται από τα κόμματα της Βουλής για το τι θα γίνει τελικά».
Κατά την ΠΑΣΥ «το θέμα είναι πως η ολέθρια πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης οδηγεί τους φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους στην απόγνωση και την καταστροφή, όπως επίσης συμβαίνει με τους εργαζομένους και τους φτωχούς αυτοαποσχολούμενους. Η φτωχομεσαία αγροτιά δεν αντέχει άλλα φορολογικά βάρη και έχει έναν ακόμα λόγο να αντιδράσει αγωνιστικά και να παλέψει σε κοινό μέτωπο για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα