Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ Τ´ ΑΥΤΑ

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για την ελληνική οικονομία, με την ανάπτυξη και την ανάκαμψη να μην… λέει να έρθει, αλλά αντίθετα να καθυστερεί ολοένα και περισσότερο, την ώρα που ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναβρασμό και να προβληματίζεται, να ανησυχεί για το αύριο που ξημερώνει.
Απογοητευτικά, για μία ακόμη φορά, τα στοιχεία για την ανεργία στη χώρα μας, που έφτασε το 26% τον Σεπτέμβριο του 2012, από 25,3% τον Αύγουστο και 18,9% τον Σεπτέμβριο του 2011.
Αίσθηση προκαλεί το ποσοστό ανεργίας στους νέους έως 24 ετών που φτάνει το 56,4%, ωστόσο, τις μεγαλύτερες πιέσεις υφίστανται οι πιο παραγωγικές ηλικίες όπου συγκεντρώνεται και το μεγαλύτερο κομμάτι του εργατικού δυναμικού.
Το πιο τραγικό είναι οι εκτιμήσεις του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με τις οποίες, η ανεργία αναμένεται να αγγίξει το 30% τον Δεκέμβριο.
Την ίδια ώρα, η ελληνική οικονομία βυθίζεται όλο και περισσότερο στην ύφεση καθώς, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, το τρίτο τρίμηνο η ύφεση διαμορφώθηκε στο 7,2% του Α.Ε.Π. από το 6,3% το δεύτερο τρίμηνο, με  το βαρύτερο τίμημα να ´πληρώνει´ ο ιδιωτικός τομέας καθώς 1.000 άνθρωποι μένουν άνεργοι κάθε μέρα τον τελευταίο έναν χρόνο.
Εν μέσω αυτής της κατάστασης, η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τη χρυσή τομή και να συμφωνήσει με τα κόμματα που τη στηρίζουν για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο -με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν καθώς θα πρέπει να έχει κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου- να προκαλεί έντονες αντιδράσεις καθώς πλήττονται μισθωτοί και συνταξιούχοι. Ευχής έργον θα ήταν, αν σε κάθε των περιπτώσεων, εισακούονταν οι -κατ’ επανάληψη τον τελευταίο καιρό- συστάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι η Πολιτεία πρέπει να δείξει κάποια στιγμή της ευαισθησία της, ώστε ο ελληνικός λαός να πάρει επιτέλους μία ανάσα, που σήμερα, όσο ποτέ, έχει ανάγκη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα