Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνεργασία Βουλής – Ιδρύματος “Βενιζέλου”

web only

Την ενίσχυση της σχέσης μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών- Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος, ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου από τα Χανιά ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος.

Όπως έκανε γνωστό, θα υπάρξει προς αυτή την κατεύθυνση η συνεργασία του γενικού διευθυντή του Ιδρύματος Νίκου Παπαδάκη με τον γενικό γραμματέα της Βουλής.

 «Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα πιο συγκεκριμένο πλαίσιο καλύτερης θεσμικής συνεργασίας μέσα από κοινές εκδηλώσεις, κοινές εκδόσεις, ώστε να προβληθεί πολύ περισσότερο το έργο του Ιδρύματος και μιας προσωπικότητας που είχε κυρίαρχο ρόλο όχι μόνο στα ελληνικά δρώμενα, αλλά και στο παγκόσμιο και ευρωπαϊκό στερέωμα», είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Νίκος Παπαδάκης, έκανε γνωστό ότι ανάμεσα στις δράσεις που αποφασίστηκαν και προωθούνται από το διοικητικό συμβούλιο είναι μετά τον θάνατο του σημερινού προέδρου, γέροντα μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη, ο επόμενος πρόεδρος να είναι ο εκάστοτε πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

«Είναι μια πολύ σημαντική απόφαση η οποία προσδιορίζει ένα διαφορετικό μέλλον για το Ίδρυμα, στηρίζει και καθορίζει μια πιο στενή θεσμική σχέση με τη Βουλή των Ελλήνων.

Είναι μια απόφαση αντάξια του ονόματος και της μεγαλουργού δράσης του μεγάλου πολιτικού που στηρίζεται στη διεθνή εμπειρία, καθώς ανάλογα ιδρύματα του εξωτερικού που είναι αφιερωμένα σε μεγάλες προσωπικότητες έχουν ως προέδρους τους προέδρους των κοινοβουλίων τους», είπε ο κ. Παπαδάκης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 99 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» του Ιδρύματος, επετειακή ομιλία από τον συγγραφέα Δημήτρη Νικολακάκη, ενώ αναγορεύτηκαν εταίροι του Ιδρύματος, η Ένωση Κριτών Φλώρινας, ο πατέρας Μιχαήλ Βλαβογιάννης και οι Στέφανος Λεκανίδης, Αντώνης Πιτταριδάκης και Ευάγγελος Σπανουδάκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα