Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Συμφωνία για την Ελλάδα

web only

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν την καταβολή του ποσού των 43,7 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα, αρχής γενομένης από τον Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

 

“Δεν πρόκειται απλώς για χρήματα. Πρόκειται για την υπόσχεση ενός καλύτερου μέλλοντος για τον ελληνικό λαό και για τη ζώνη του ευρώ στο σύνολό της”, δήλωσε ο Γιούνκερ μετά τις δωδεκάωρες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες. “Παραδέχομαι (…) ότι αυτή ήταν μια πολύ δυσκολη συμφωνία”, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι έγιναν “πολύ σημαντικές προσπάθειες” από όλες τις πλευρές.

 

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν χαρακτήρισε τη συμφωνία “μια πραγματική δοκιμασία για την αξιοπιστία” της ευρωζώνης. “Ήταν μια δοκιμασία στην οποία απλώς δεν μπορούσαμε να αποτύχουμε”, τόνισε.

Η συμφωνία προβλέπει μείωση του ελληνικού χρέους στο 124% το 2020, με επιπλέον

παρεμβάσεις της τάξης του 20% του ΑΕΠ, που αντιστοιχεί σε ελάφρυνση του χρέους

κατά περίπου 40 δισ. ευρώ.

Η Ελλάδα είναι και πάλι «στο δρόμο για ένα βιώσιμο χρέος» δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μετά το πέρας της συνόδου του Eurogroup στις Βρυξέλλες, όπου συμφωνήθηκε η μείωση του ελληνικού χρέους στο 124% του ΑΕΠ το 2020.

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ήθελε να διασφαλίσει ότι η ζώνη του ευρώ θα λάβει τα αναγκαία μέτρα για να βάλει την Ελλάδα σε μια βιώσιμη πορεία ως προς το χρέος της. Τώρα μπορώ να πω ότι αυτό έχει γίνει», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΜΑΡΑ

“Ολα πήγαν καλά. Το παλέψαμε όλοι οι Έλληνες μαζί. Ξημερώνει μια άλλη μέρα για τους

Έλληνες”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα