Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κονδύλλια για την απασχόληση

web only.

Έντεκα τοπικά σχέδια για την απασχόληση, συνολικού προϋπολογισμού 6.062.080 ευρώ, ενέκρινε το τελευταίο δίμηνο η Περιφέρεια Κρήτης, ανέφερε απόψε ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, για τα τρία προγράμματα που αφορούν τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες.

Τα σχέδια αυτά, όπως σημείωσε, θα εφαρμοσθούν σε όλη την Κρήτη και απευθύνονται σε 1.060 ανέργους, που θα μπορέσουν μέσα από τις διαδικασίες που προβλέπονται να οδηγηθούν σε θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν. Παράλληλα, επαναβεβαίωσε την αρωγή και τη συμπαράσταση της Περιφέρειας Κρήτης σε κάθε προσπάθεια στήριξης ευπαθών ομάδων πληθυσμού.

Τα προγράμματα αυτά, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κρήτης, προσπαθούν να προσεγγίσουν το σημαντικότερο πρόβλημα της εποχής μας, την ανεργία και τόνισε: «Και αυτό γίνεται με τον καλύτερο τρόπο. Τη συνεργασία όλων των τοπικών φορέων, της περιφέρειας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των αναπτυξιακών φορέων, των επιχειρηματιών αλλά και φορέων που δραστηριοποιούνται στη στήριξη των ευάλωτων αυτών ομάδων.

Τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα για Ευάλωτες Κοινωνικά Ομάδες (ΤΟΠΕΚΟ), τα οποία συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, είναι: το «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες Δ. Ηρακλείου» που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Δίαυλος Απασχόλησης Δ. Ηρακλείου», το «Ισότιμη Πρόσβαση» που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Δρόμοι Απασχόλησης» και το «Τοπική συνεργασία για την κοινωνική ενσωμάτωση» που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Κοινωνικός Ιστός».

Αντικείμενο των παραπάνω προγραμμάτων είναι η ενεργοποίηση και η κινητοποίηση των τοπικών φορέων με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για ανέργους ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα