Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αρωμα Κρήτης

Ο ιερός βράχος της Ακρόπολης με τα βουνά της Κρήτης ´έσμιξαν´ το βράδυ της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου σε μια εξαιρετική συναυλία.
Ηταν στο κατάμεστο Ηρώδειο στο οποίο εμφανίστηκε ο κορυφαίος λυράρης και ερμηνευτής Βασίλης Σκουλάς. Μαζί του εμφανίστηκαν οι ερμηνευτές Μανώλης Λιδάκης και Μάρθα Φριντζήλα αλλά και ο δεξιοτέχνης του λαούτου Μιχάλης Τζουγανάκης.
Η μουσική αυτή βραδιά, γεμάτη με άρωμα Κρήτης, είχε τίτλο ´Κρήτη, ανάσα μου βαθειά´ και αποτέλεσε ένα τιμητικό αφιέρωμα στον Βασίλη Σκουλά με τη σκηνοθετική αντίληψη του Θοδωρή Παπαδουλάκη και την καλλιτεχνική επιμέλεια του Κώστα Φασουλά. Σκοπός ήταν, επίσης, η στήριξη της Κρητικής Εστίας στην οποία θα διατεθούν τα έσοδα.
Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν και έτσι ανανεώθηκε το ραντεβού για το ερχόμενο Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, ώστε να παρακολουθήσουν τη συναυλία και όσοι δεν μπόρεσαν ή δεν πρόλαβαν.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με πολεμικό χορό από τον Λαογραφικό Ομιλο Κουρητών.
Στη συνέχεια ´ανέλαβε´ ο Βασίλης Σκουλάς ο οποίος, όχι λίγες φορές απέσπασε τo χειροκρότημα του κοινού το οποίο σιγοτραγούδησε μαζί του, το ´Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί´, τις ´Μαδάρες μου χανιώτικες´, τον ´Ηλιο Θεό´ και πολλά ακόμη τραγούδια.
Πίσω από τον λυράρη και τους μουσικούς, τα τείχη του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού, φωτίστηκαν με… σκιές και μορφές, πάντα ταιριαστές με το πρόγραμμα της συναυλίας, υπό την επιμέλεια, φυσικά, του Χανιώτη σκηνοθέτη, Θοδωρή Παπαδουλάκη. Ετσι, μέσα από τα τείχη ´ξεπήδησαν´ οι φλόγες της Κρήτης, αλλά και τα άγρια βουνά του νησιού όταν ο Βασίλης Σκουλάς ερμήνευσε τα ανάλογα τραγούδια. Ακόμα και η θάλασσα, όταν ο Βασίλης Σκουλάς τραγούδησε, ´ο τόπος που μεγάλωσα, πλαγιάζει με τη θάλασσα´.
Στη σκηνή ανέβηκαν διαδοχικά ο Μιχάλης Τζουγανάκης, η Μάρθα Φριντζήλα και ο Μανώλης Λιδάκης και στο τέλος της συναυλίας, όλοι μαζί με τον Β. Σκουλά, τραγούδησαν το ´Πότε θα κάνει ξαστεριά´.
Ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης απένειμε στον Β. Σκουλά τιμητική πλακέτα, ενώ σε σημείωμά του υπογράμμισε ότι «ο Βασίλης Αλκιβιάδη Σκουλάς είναι ένας εξέχων Ανωγειανός μουσικός και τραγουδιστής που με την προσωπικότητα και το έργο του, τιμά την παράδοση και τις αξίες της οικογένειάς του και του τόπου του. Είναι άξιος συνεχιστής της μεγάλης ποιητικής και μουσικής παράδοσης της Κρήτης».
Ο πρόεδρος της Κρητικής Εστίας, Χαράλαμπος Π. Σαλβαράκης, σε σημείωμά του τόνισε ότι καθώς στην Ελλάδα βιώνουμε νέα οικονομικοκοινωνικά δεδομένα με περισσότερες δυσκολίες για τον καθένα μας, ο ρόλος της Κρητικής Εστίας, ως αρωγός σε άπορους φοιτητές, εκ των πραγμάτων αναβαθμίζεται και γίνεται ουσιαστικότερος.
Παραβρέθηκαν ακόμη η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, ο δήμαρχος Χανίων Μαν. Σκουλάκης, ο πρώην Περιφερειάρχης Κρήτης Σερ. Τσόκας, ο Μανώλης Κονταρός κ.ά.
Η οργανώτρια της συναυλίας Ελισάβετ Παπαγεωργίου ανακοίνωσε ότι τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν και ότι η βραδιά θα επαναληφθεί το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου.
Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με τον Δήμο Ανωγείων.
ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
Σημειώνεται ότι όπως ανακοίνωσαν οι οργανωτές, τον Βασίλη Σκουλά αποθέωσαν 5.000 θεατές. Κατόπιν απαίτησης του κοινού θα υπάρξει ειδική προσφορά για όσους θέλουν να μετακινηθούν από την Κρήτη και να παρακολουθήσουν τη συναυλία το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου. Η κοινοπραξία ΑΝΕΚ Superfast και ΑΝΕΚ Lines δίνει έκπτωση 40% σε όλους τους ναύλους μετακίνησης από Ηράκλειο και Χανιά και η διοργάνωση δίνει έκπτωση 40% στην αγορά εισιτηρίου των καλύτερων θέσεων του Ηρωδείου (διακεκριμένης ζώνης) από 65 σε 40 ευρώ, ώστε με σύνολο 79 ευρώ το άτομο να ταξιδεύει μετ´ επιστροφής και να έχει εισιτήριο για τη συναυλία διακεκριμένης ζώνης. Πληροφορίες – πωλήσεις εισιτηρίων, τηλ.: 210 7234567 www.ticketservices.gr


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα