Εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη νόσο Alzheimer οργανώνει το Κέντρο Ημέρας Aσθενών Νόσου Alzheimer Χανίων, σε συνεργασία με την Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Νομού Χανίων και την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. -Κ.Α.Μ. Αύριο (9 π.μ. – 1 μ.μ.) θα υπάρχει κιόσκι ενημέρωσης στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων και το Κέντρο θα παρέχει τη δυνατότητα ξενάγησης στους χώρους του. Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, στις 8 μ.μ., θα γίνει προβολή της αναφερόμενης στη νόσο ταινίας «Away From Her» (´Το υστερόγραφο μιας σχέσης´) στον χώρο του συνεδριακού κέντρου του Κ.Α.Μ. Η είσοδος θα είναι δωρεάν. Εξάλλου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Χανίων καλεί τα μέλη της Εταιρείας σε Τακτική Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 6 μ.μ. στην έδρα της Εταιρείας, στην οδό Χρυσοπηγής 58.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.